Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν Wi-fi σε 21 σημεία

Δείτε ποια είναι αυτά #Newn #Θεσσαλονίκη #Wifi

Ο Δήμος Παύλου Μελά εξασφάλισε ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για κατοίκους και επισκέπτες, σε 21 επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια των τριών δημοτικών ενοτήτων, μέσω της χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της πρωτοβουλίας WiFi for Europeans (WiFi4EU).

Με στόχο τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών, ο δήμος όρισε σημεία εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου, τα λεγόμενα «κέντρα δημόσιας ζωής» και, σε άμεση συνεργασία με τον ανάδοχο, ολοκλήρωσε σε αυτούς τους χώρους, το έργο εγκατάστασης ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Η υπηρεσία ξεκίνησε πιλοτικά και αναμένεται να είναι πλήρως διαθέσιμη από την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 κι έτσι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης από τα κινητά τους τηλέφωνα, tablet και laptop στους επιλεγμένους χώρους που καλύπτουν συνολικά πάνω από 112.000 τ.μ. του δήμου Παύλου Μελά.

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων ανέλαβε την ευθύνη ένταξης προς χρηματοδότηση του έργου και το υλοποίησε με την υποστήριξη της DOTSOFT που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες εφαρμογών Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων.

Τα 21 σημεία που επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν τα WiFi και οι αντίστοιχες περιοχές κάλυψης είναι ανά δημοτική κοινότητα:

➢ ΔΚ Σταυρούπολης: οι πλατείες Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ομονοίας, Τερψιθέας, τα πάρκα Νικόπολης, Ιατρού Γωγούση, Σόλωνος – Βοτανικού Κήπου, Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης και τα δημοτικά κτήρια Χρήστος Τσακίρης, Κεντρικό Κοινωνικών Υπηρεσιών στη Νικόπολη.

➢ ΔΚ Πολίχνης: η πλατεία Μετεώρων, τα πάρκα Αγνώστου Στρατιώτη – παλιό Δημαρχείο, Κρύας Βρύσης, οι αθλητικοί χώροι ΔΑΚ Πολίχνης, Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Φοίνικα Πολίχνης και το κτήριο που στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων.

➢ ΔΚ Ευκαρπίας: οι πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, Δημοκρατίας και το γειτονικό πάρκο Ειρήνης, τα κτήρια του παλιού Δημαρχείου Ευκαρπίας, του Πολιτιστικού Κέντρου & Έδρα κοινωνικής δομής, καθώς και η περιοχή γύρω από το ΚΕΠ Ευκαρπίας στις εργατικές κατοικίες.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, το δίκτυο θα λειτουργήσει το καλοκαίρι, με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της ιστορικής πλατείας.