Εικόνες που δεν πρέπει να ξαναδούμε

Άρθρο γνώμης το Μάκη Μπαρμπούνη #Newn #Blog

Γράφει ο Μάκης Μπαρμπούνης,

Εδώ και καιρό τονίζαμε πως η παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια υπηρετεί αποκλειστικά την ανάγκη της Κυβέρνησης, να διασφαλίσει την εφαρμογή της πολιτικής της. Τόσα χρόνια ως φοιτητές, ποτέ δεν είδαμε την αστυνομία να οργανώνεται για να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών.

Στον αντίποδα προχώρησε σε μια μαζική και σκληρή κινητοποίηση για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες φοιτητών.Οι σημερινές εικόνες, ούτε πνοή δημοκρατίας συνιστούν, ούτε υπηρετούν τη νομιμότητα.

Γιατί, επιλέγω να πιστεύω πως κανένας υγιής νους δεν ικανοποιείται βλέποντας σκηνές ωμής βίας, με αστυνονικούς να σέρνουν ημίγυμνο διαδηλωτή, να κάνουν χρήση χημικών και να απωθούν δημοσιογράφους.Ας αναλογιστούμε πως το σημερινό σκηνικό τρόμου, έλαβε χώρα σε κλειστό Πανεπιστήμιο και ας προβληματιστούμε για το τι έπεται, όταν ο χώρος θα είναι γεμάτος από φοιτητές και το Νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε εφαρμογή.


Κάθε μέρα που περνάει και καταστάσεις όπως η σημερινή δεν αποδοκιμάζονται συνολικά, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες όταν θα γυρίσουμε στα Πανεπιστήμια μας, η καταστολή, ο φόβος και οι συγκρούσεις να έχουν μετατραπεί σε μια παγιωμένη κανονικότητα που δεν θα είναι πλέον εύκολο να ανατραπεί.

Μάκης Μπαρμπούνης, Νομική ΑΠΘ