Εισαγγελική έρευνα για εμπόριο βρεφών μετά από διπλή δολοφονία

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης #newn #κοινωνια

Φως στην υπόθεση δολοφονίας δύο γυναικών και το φερόμενο εμπόριο βρεφών που συνδέεται με αυτές και έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες τόσο την Αλβανία όσο και την Ελλάδα, αναμένεται να ρίξει η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Αφορμή αποτέλεσαν σχετικά δημοσιεύματα από ελληνικά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν ότι ο δράστης εξέδιδε τις δύο αδελφές, τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους, επί ελληνικού εδάφους.

Ο προϊστάμενος ζήτησε από την εισαγγελέα Κυριακή Κλιάμπα να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας με την εμπλοκή των δύο γυναικών- θυμάτων και του συγκεκριμένου άνδρα που συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος εκτέλεσε, πυροβολώντας με πολεμικό όπλο Καλάσνικοφ, τις δύο γυναίκες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στα Τίρανα.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατήγγειλαν ότι ο 59χρονος άνδρας που συνελήφθη τις υποχρέωνε να εργάζονται ως ιερόδουλες στη Θεσσαλονίκη και να πουλούν τα παιδιά που αποκτούσαν μαζί του. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, περισσότερα από 10 παιδιά που γεννήθηκαν σε ελληνικά μαιευτήρια πωλήθηκαν με τη βοήθεια Έλληνα δικηγόρου που μετείχε σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών και σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου, ο 59χρονος διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα καθώς είχε υποψιαστεί ότι οι δύο αδελφές θα αποκάλυπταν όσα δεινά είχαν βιώσει κοντά του.