Εκδήλωση για τα ενοίκια από την Ανανεωτική Αριστερά

Τα υψηλά ενοίκια και οι συνέπειές τους στις ζωές ιδιαίτερα των νέων νοικοκυριών είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει η Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση (Ανανεωτική Αριστερά, Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι), η λεγόμενη και τρίτη συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής, την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, διεξάγεται και ένας παράλληλος «πόλεμος» στο πεδίο της καθημερινότητας. Τα υψηλά ενοίκια αποτελούν ένα εκρηκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι που θέλουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους. και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.  Μάλιστα, το Κίνημα Αλλαγής, διαπιστώνοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος, προετοιμάζει προτάσεις για ένα δίκαιο και λειτουργικό πρόβλημα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Θωμάς Μαλούτας, ο Διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Σύρος Κοσκοβόλης μέλος της γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και ο Βασίλης Δελής, απόφοιτος ΕΣΔΑΑ και μέλος της διαχειριστικής ομάδας του fb Ξεσπιτόγατος.

Την εκδήλωση συντονίζει η Έφη Παγκάλου, μέλος της γραμματείας της Ανανεωτικής Αριστεράς.