Εκπαιδευτικοί για καύσωνα: «Δεν είμαστε σκλάβοι!»

Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα που διεξάγονται οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2024 ζητούν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Περιστερίου.

«Η εργασία μας στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα παραμένει εξευτελιστικά κακοπληρωμένη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και Δήμος σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, με κοινό παρονομαστή τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ΕΛΜΕ Περιστερίου ζητά γενναία αύξηση των αμοιβών των διορθωτών, εξεταστών, βοηθητικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας, κλιματιζόμενες αίθουσες, δωρεάν παροχή καφέ, νερού, χυμού και σάντουιτς και να εξαιρεθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Περιστερίου
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια είμαστε και φέτος αναγκασμένοι ως ΕΛΜΕ Περιστερίου να μιλήσουμε για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μας τόσο ως διορθωτών όσο και ως βοηθητικού προσωπικού: παρά τα ηλικιακά δεδομένα του κλάδου δουλεύουμε εργατοώρες σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, σε συνθήκες καύσωνα και σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια.

Την επόμενη βδομάδα, αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με 40αρια, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα. Σε πείσμα των κυβερνητικών τυμπανοκρουσιών για το «ψηφιακό σχολείο» και άλλες χάντρες για ιθαγενείς, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους χώρους εξέτασης και διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εν έτει 2024 ανύπαρκτες. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο όγκος εργασίας μας είναι πολλαπλάσιος μετά την αύξηση του αριθμού των γραπτών σε τριάντα ανά φάκελο τα τελευταία χρόνια, ενώ η απαιτητικότητα των θεμάτων αυξάνει εκ των πραγμάτων και τον χρόνο διόρθωσης. Πολύ περισσότερο, η περιφρόνηση του κλάδου είναι άνευ προηγουμένου, καθώς η δαπάνη πληρωμής των αναπληρωτών συναδέλφων στα βαθμολογικά κέντρα είναι με το σταγονόμετρο. Συνολικά, η εργασία μας στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα παραμένει εξευτελιστικά κακοπληρωμένη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και Δήμος σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, με κοινό παρονομαστή τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας.

Επειδή η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών και διεκπεραίωσης των εξετάσεων βασίζεται εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά στην ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, απαιτούμε:

  • Γενναία αύξηση των αμοιβών μας ως διορθωτών, εξεταστών, βοηθητικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας. Κανένας αποκλεισμός των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως βαθμολογητών.
  • Κλιματιζόμενες αίθουσες διόρθωσης και έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών αμέσως.
  • Δωρεάν παροχή καφέ, νερού, χυμού και σάντουιτς στους βαθμολογητές και τις βαθμολογήτριες συναδέλφους.
  • Είναι προφανές ‘ότι πρέπει να εξαιρεθούν άμεσα συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Περιστερίου