Έκτακτη σύσκεψη για lockdown, κορωνοϊό – Ποια μέτρα εξετάζονται

Σε κρίσιμη κατάσταση #newn #lockdown

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης για να συζητηθεί η  επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Όπως αποφασίστηκε, αύριο το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Αύριο το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Επισήμως τα αυστηρά μέτρα του lockdown θα ισχύουν έως και τις 8 Μαρτίου, ωστόσο όπως ακούγεται από κυβέρνηση και ειδικούς το απαγορευτικό θα πάρει παράταση έως τις 16 Μαρτίου (μετά την Καθαρά Δευτέρα), καθώς τόσο το ιικό φορτίο όσο και τα νέα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και στις COVID ΜΕΘ.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες υπάρχει το σενάριο για «έξυπνα μέτρα» που θα χαλαρώσουν στοχευμένα το lockdown.