Έκτακτο: Σκέψεις για αλλαγή ωραρίου – Στις 11 μ.μ. η πιθανή απαγόρευση

Δείτε τι αποφάσεις σκέφτονται να πάρουν οι ειδικοί #newn #ωραριο

Μπορεί η εστίαση και τα μαγαζιά να παραμένουν κλειστά, όμως ο ανοιξιάτικος καιρός ήταν αρκετός να βγάλει τους πολίτες στους δρόμους και στις πλατείες.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα όλο και αυξάνονται και οι κλίνες στις ΜΕΘ όλο και μειώνονται, με το ΕΣΥ να «λυγίζει», οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται κάθε Σαββατοκύριακο όλο και πληθαίνουν.

Παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβάλει οι Αρχές οι πολίτες φαίνεται να διακινδυνεύουν τα τσουχτερά πρόστιμα για να πιούν και να διασκεδάσουν σε ανοιχτούς χώρους.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε ειδικοί και λοιμωξιολόγοι οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο για σταδιακό άνοιγμα και, ως επακόλουθο, το άνοιγμα της εστίασης, ώστε και να αποφορτιστεί ο κόσμος αλλά και ώστε να μην σημειώνονται τέτοιες εικόνες συνωστισμού, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Όπως σημειώνουν, το άνοιγμα της εστίασης θα μπορούσε να γίνει με την τήρηση μέτρων, ώστε να πάρουν «ανάσα» η οικονομία αλλά και οι πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χτες το βράδυ, όπου η Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο κορονοπάρτι, όπου εκατοντάδες άτομα είχαν στήσει γλέντι.

Με τα ποτά τους στο χέρι από καφέ και μπαρ τα οποία ανοίγουν με τη «μέθοδο» του take away, οι πολίτες απολάμβαναν το ποτό τους ανενόχλητοι.

Έρχονται αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των ειδικών σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα εξετάσει το επόμενο διάστημα μία πιθανή αλλαγή όσο αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε να επανέλθει στο ωράριο 11.00 το βράδυ με 06.00 το πρωί, δηλαδή περίπου εκεί που ήταν πριν αυστηροποιηθεί.

Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας, τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ.

Πηγή: in.gr