Έκτακτο: Στο τραπέζι σκληρότερο lockdown!

Δείτε τι εξετάζει η κυβέρνηση #Newn #Covid #Κρούσματα

Τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, οι μεταλλάξεις αλλά και η πίεση που ασκείται στις MEΘ των νοσοκομείων ανησυχούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, οι οποίοι αυτή την ώρα, εξετάζουν όλα τα σενάρια για να μπει τέλος στην διασπορά των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN TV, οι ειδικοί συζητούν ακόμα και την επιβολή ενός καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου. Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, αναμένεται να δούμε αν θα αφορά συγκεκριμένες περιοχές ή ολόκληρη τη χώρα.

Εκτακτα μέτρα για να μην γίνει η Αττική Θεσσαλονίκη

Για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού και να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, να γίνει δηλαδή η Αττική Θεσσαλονίκη, αύριο Τετάρτη, 3 Μαρτίου, η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει για νέα έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, μερικά από αυτά που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι: 

  • ο περιορισμός των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο
  • η χρήση της διπλής μάσκας παντού
  • η απαγόρευση κυκλοφορίας από πολύ πιο νωρίς

Ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές Αρχές δίνουν αγώνα για να βρεθούν επιπλέον κλίνες για τους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων μιλά για καθημερινή μάχη εντός των εντατικών. Παράδειγμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία είναι τα νούμερα των διαθέσιμων κλινών. Το πρωί της Τρίτης στο Θριάσιο νοσοκομείο υπήρχε μόνο 1 κενό κρεβάτι ΜΕΘ από τα 17 που υπάρχουν συνολικά, ενώ στο Ασκληπιείο είναι όλα κατειλημμένα. Το ίδιο ισχύει και για το Σισμανόγλειο, ενώ πληρότητα 100% υπάρχει και στα κρεβάτια ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό. Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Σωτηρία αλλά και στο Γεννηματάς.

Πηγή:ethnos.gr