Ελεύθερος μετά από την απολογία του ο Γ. Παπαντωνίου

Η κατηγορία σε βάρος του αφορά την αγοραπωλησία σπιτιού περίπου 230 τετραγωνικών εντός έκτασης 5 στρεμμάτων στη Σύρο

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, μετά από την απολογία του για τη νέα κατηγορία που του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητας. Η κατηγορία αφορά την αγοραπωλησία ακινήτου σπιτιού περίπου 230 τετραγωνικών εντός έκτασης 5 στρεμμάτων στη Σύρο το 2016, το οποίο χτίστηκε από το ζεύγος Παπαντωνίου το 2006.

Κατά τη δικογραφία, η πώληση εμφανίζεται προβληματική και θεωρείται εικονική. Το κατηγορητήριο δέχεται πως η όλη αγοραπωλησία έγινε προκειμένου να αποκρυβεί και να νομιμοποιηθεί παράνομο χρήμα που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία, την οποία και χαρακτηρίζει ως «νομικά ανυπόστατη», ενώ θεωρεί πως και αυτή η υπόθεση εντάσσεται σε σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του.

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι -όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος- ‘νομικά ανυπόστατη’. Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου -για τις φρεγάτες-, στο σχέδιο  πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση,  ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε  ο κ. Παπαντωνίου, μετά την έξοδο από την ανακρίτρια, και προσθέτει: «Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας  της δικαιοσύνης.  Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να ‘καταδώσουν’ ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις  με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα.  Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη Δικαιοσύνη».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr