Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμβολιασμών για τα ηλικιακά όρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα θέσει επί τάπητος αν θα αυξηθούν ή όχι τα ηλικιακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου.

Προς το παρόν, το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι χτες ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.  

Κικίλιας στη συνέλευση ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως 

Την πεποίθηση ότι αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στην ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η Covid-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει -την υποστήριξη των κρατών-μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- όπως είπε και ειδικά στον περιφερειακό διευθυντή για την Ευρώπη Dr Hans Kluge.

πηγή: https://www.lifo.gr/