Επεισόδιο με κακοποίηση ζώου στη Σύμη

Η Sarah Charlotte Zidekova, τα τελευταία 3 χρόνια μένει στη Ρόδο μαζί με τον σύντροφο της Γιώργο Κ.. Τις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκαν μαζί τη Σύμη, όπου και με την άφιξη τους, διαπίστωσαν ένα σκυλάκι να είναι κλειδωμένο σε ένα κουτί.

Τα δύο παιδιά επικοινώνησαν με το newn.gr και μας έστειλαν τις παρακάτω δηλώσεις:

“Μόλις φτάσαμε στο λιμάνι της Σύμης και πήγαμε να αφήσουμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο. Όπως περνούσαμε από το λιμάνι ακούγαμε να κλαίει ένα σκυλί.

Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από που ακούγεται και μετά παρατηρήσαμε ότι ο ήχος έρχεται από μια βάρκα. Ρωτούσαμε στις ταβέρνες που ήταν απέναντι εάν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη της βάρκας και του σκυλιού. Αυτοί λέγανε ότι δεν ξέρουν τίποτα. Το σκυλί έκλαιγε τόσο δυνατά που το ακούγανε τόση ώρα και δεν κάνανε τίποτα. Επειδή δεν βγάζαμε άκρη και δεν βρήκαμε κανέναν ο Γιώργος μπήκε στην βάρκα και εκεί βρήκε ένα κουτάβι το οποίο ήταν σε ένα τελάρο, από πάνω άλλο τελάρο, δεμένο με σχοινί και καλυμμένο με μπλε πλαστικό νάιλον κάτω τον ήλιο!!! Σαν πραγματικό θερμοκήπιο!! Χωρίς νερό.

Ξαφνικά βγαίνει ένας άνθρωπος από το  μαγαζί και βρίζει, φωνάζει και απειλεί τον Γιώργο να αφήσει τον σκύλο εκεί που είναι. Εννοείτε πως ο Γιώργος έπιασε το τελάρο και ήθελε να το αφήσει σε μένα. Ο κύριος φαινόταν σαν να ήθελε να ρίξει τον Γιώργο μαζί με το σκυλί στην θάλασσα οπότε μπήκα εγώ μπροστά και έπιασα το τελάρο. Εκεί ξεκίνησε όλος ο πανικός. Ο κύριος έβαλε το πόδι του πάνω από το τελάρο και απειλούσε όλους γύρο.

Πολλοί τουρίστες είχανε τραβήξει βίντεο πριν από εμάς και τραβούσαν και κατά την διάρκεια του τσακωμού. Δεν ήθελε να με αφήσει καν να του δώσω νερό. Τελικά καταφέραμε να ελευθερώσουμε το κουτάβι και ήταν υπερβολικά ζεστό, διψασμένο, έτρεμε από το φόβο και σε λίγο λεπτά έκανε εμετούς. Απίστευτα στενάχωρη εικόνα. Ο κύριος μας έδιωχνε συνέχεια και φώναζε έβριζε και λοιπά. Δεν μας άφησε να πάρουμε το σκυλί και με κλοτσιές στο τελάρο το έβαλε μέσα στο σπίτι. Οι τουρίστες φώναξαν την αστυνομία και πήγαμε όλοι στο τμήμα.

Εκεί ήρθαν 4 άντρες που απειλούσαν εμένα και για αυτό έκανε και ίδια η αστυνομία μήνυση στους κυρίους. Κάναμε και εμείς για κακοποίηση και περιμένουμε τι θα γίνει. Το σκυλί είναι ακόμα στον ιδιοκτήτη και ελπίζουμε πως δεν είναι πάλι δεμένο σε καμία βάρκα. Τι να πω. “