Επίσημο: Με click away από την προσεχή Δευτέρα και η Θεσσαλονίκη

Το ανακοίνωσε πριν λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς #Newn #Θεσσαλονίκη #ClickAway

Επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας το άνοιγμα του λιανεμπορίου και για τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά τα καταστήματα στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, «σηκώνουν ρολά» από τη Δευτέρα 12 Απριλίου λειτουργώντας ξανά με click away.

Παράλληλα στην Αχαΐα η αγορά θα λειτουργεί κανονικά όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα από την περασμένη Δευτέρα (click in shop και click away). Αντίθετα κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη.

Ακόμη από Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα του ΟΠΑΠ εκτός των ΟΠΑΠ Play.

Αλλάζει παράλληλα το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης

Αυτή ήταν άλλωστε και η εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό σε ό,τι αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, δεν επεκτείνονται και τις καθημερινές, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως οι μεγάλες πόλεις παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τονίζοντας πως η ενδοοικογενειακή μετάδοση παραμένει ένα μεγάλο «αγκάθι».

«Να προσέχουμε χωρίς υπερβολές», είπε ακόμα, σημειώνοντας πως την τελευταία εβδομάδα είχαμε πάνω από 3.000 κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο, όμως έχουν αυξηθεί και τα τεστ. Ο δείκτης θετικότητας έχει παραμείνει σταθερός τις τελευταίες μέρες και μάλιστα παρουσιάζει μια μικρή μείωση.

«Την επόμενη εβδομάδα με τα ατομικά τεστ θα έχουμε περισσότερα κρούσματα αλλά αυτός είναι και ο στόχος, να καταγράφουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς», σημείωσε ακόμη, κρούοντας συγχρόνως τον κώδωνα του κινδύνου για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως είπε ακόμη 5.500 συμπολίτες μας νοσηλεύονται με κορωνοϊό και πως η πληρότητα των εντατικών σε όλη τη χώρα φτάνει το 85%.