Επιστρέφει με άδεια χέρια ο Άρης

Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνώρισε την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης ταξίδεψε για την Αθήνα έχοντας ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό τον οποίο νίκησε εντός έδρας με 3-2 σετ αλλά το τριφύλλι είναι διψασμένο για τίτλο καθώς ο Ολυμπιακός κάθεται στον θρόνο τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Τόσο ο Άρης όσο και ο Παναθηναϊκός προέρχονταν από νίκη με το ίσο σκορ (3-1 σετ) αλλά στο τέλος χαμογέλασε η ομάδα της πρωτεύουσας νικώντας τα κορίτσια της Θεσσαλονίκης με 3-1 σετ.

Η παρουσία του Άρη στο 1ο και 2ο σετ ήταν απογοητευτική και νωχελική χαρίζοντας στην αντίπαλη ομάδα τα πρώτα σετ με 25-19 και 25-22 . Οι κιτρινόμαυρες παρουσίασαν αμυντικά προβλήματα και το επόμενο ήταν να μην είχαν την επιθυμητή οργάνωση ενόψει επίθεσης και τα δύο πρόσωπα που φέρνουν πόντους με το καρφί <<απουσίαζαν>>. Έβανς Κάταλιν και Μάρθα Ανθούλη δεν τροφοδοτήθηκαν όπως συνήθως. Απών ήταν το μπλοκ με τα λίγα που έγιναν να μην είχαν αντίκτυπο στο σκορ. Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και στο 2ο σετ αν και πίεζαν σταδιακά τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά με την μη επιθυμητή εικόνα του Άρη στο 1ο και 2ο σετ η Πέννυ Ρόγκα είχε την απάντηση: ”Θεωρώ ότι δεν ήταν καλό ποιοτικά το παιχνίδι. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι και φάνηκε η κούραση μας χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Η ομάδα του Παναθηναϊκού μας διάβασε πολύ καλά και μας πίεσε στο σερβίς. Δεν είχαμε επιθετικές λύσεις. Δεν είμασταν συγκεντρωμένες στην τακτική που μας έδωσε ο προπονητής(Θανάσης Δράμπας). Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και πρέπει να έχουμε διάρκεια στην συγκέντρωση και την απόδοση ‘‘.

Στο 3ο σετ ο Άρης εμφανίστηκε στο επιθυμητό επίπεδο παρουσιάζοντας την εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών καταφέρνοντας να νικήσει με 18-25 και να στείλει την αναμέτρηση στο 4ο σετ. Όλα όσα δεν βγήκαν στα προηγούμενα σετ εμφανίστηκαν στο 3ο. Μπλοκ, σωστές επιθέσεις και καλή άμυνα έδωσαν την νίκη.

Με την ψυχολογία υπέρ του ο Άρης στο 4ο σετ ξεκίνησε δυναμικά έχοντας το πάνω χέρι μέχρι τους 20 πόντους όταν και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε . Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο ενώ η μπάλα έκαιγε και τελικά έκαψε τον Άρη. Αρχικά με την βοήθεια του φιλέ και έπειτα με διπλό μπλοκ από τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής της γηπεδούχο ομάδας , Απόστολος Οικονόμου ανέφερε: ”Στα δύο πρώτα σετ επιβάλλαμε τον ρυθμό μας . Στο 3ο σετ αδικήσαμε τον εαυτό μας και στο 4ο δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά βρήκαμε όμως τα ψυχικά αποθέματα. Η νίκη αφιερώνετε στις παίχτριες και στον κόσμο .Μπήκαμε πολύ αποφασισμένοι , είμασταν καλά τακτικά. Δείξαμε πολύ ότι θέλαμε την νίκη.

Τελικό : 25-19 / 25-22/ 18-25 / 25-23