Έρχονται νέα 60 λεωφορεία για ενίσχυση του ΟΑΣΘ

Ενώ εξετάζεται η αναδιάρθρωση δρομολογίων λόγω των περιοριστικών μέτρων #newn #thessaloniki

Εξήντα επιπλέον αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, σήμερα κυκλοφορούν στην πόλη 300 αστικά, με τον αριθμό να αυξάνεται στα 420- 430 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, μέσα στην εβδομάδα θα πάρουν πινακίδες και θα κυκλοφορούν άλλα 30 οχήματα, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 30.

Αναφορικά με τα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, ο κ. Σκόδρας υποστήριξε πως «υπάρχει ανάγκη γενικής συντήρησης» και πως ο δήμος κινείται στην κατεύθυνση να δει εάν υπάρχουν ανταλλακτικά των συγκεκριμένων οχημάτων στη Γερμανία. «Υπάρχει μια δυσκολία γιατί λεωφορεία αυτού του τύπου Solaris πρώτη φορά έρχονται στην πόλη. Έχουμε βρει προμηθευτές για να κάνουμε γενική συντήρηση, ενώ χρειάζονται κλιματιστικά, ακυρωτικά μηχανήματα, τηλεματική».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ συμπλήρωσε πω, λόγω κορωνοϊού, τα έσοδα του ΟΑΣΘ έχουν «υποστεί δραματική καθίζηση», τονίζοντας πως «η πραγματικότητα της επιβατικής κίνησης στα λεωφορεία κάθε άλλο παρά συνωστισμό δείχνει. Είμαστε σε ποσοστό πληρότητας, κατά μέσο όρο, που δεν ξεπερνά το 20% και αυτό φαίνεται στα έσοδα».

Ωστόσο, διευκρίνισε πως εξετάζεται η αναδιάρθρωση των δρομολογίων ώστε να μειωθούν τα οχήματα τις ώρες που απαγορεύεται η κυκλοφορία, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, και να ενισχυθούν το διάστημα που παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα από τους πολίτες. Τέλος, πρόσθεσε πως με βάση του ελέγχους για την Covid που διενεργεί ο Οργανισμός στους υπαλλήλους, ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 1%.