Εθνική Ελλάδος: Έχει τις βάσεις να επανέλθει “ψηλά”

Τα... θεμέλια φαίνεται να μπήκαν σκοπός να επιτευχθεί και ο στόχος της πρόκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια #Newn #ΕθνικήΕλλάδος #Blogs

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Αφού… έκατσε η σκόνη της αναμφίβολα τεράστιας επιτυχίας της Εθνικής με την ισοπαλία της στο Νουέβο Λος Κάρμενες απέναντι στην Ισπανία, ας δούμε πως οφείλει η Ελλάδα να προχωρήσει από εδώ και πέρα ώστε να καταφέρει να επιστρέψει μια και καλή στον δρόμο των επιτυχιών.

Να αναφέρουμε ότι δεν λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψιν το σημερινό φιλικό, αλλά η αναφορά γίνεται καθαρά στα επίσημα παιχνίδια

Η “αρμάδα” του Τζόν Φαν Ντ’Σχίπ κατάφερε να αναχαιτίσει τους Φούριας Ρόχας πλήρως. Χαρακτηριστικό ότι παρά την τεράστια διαφορά που υπήρχε στην κατοχή, (80-20) η Ισπανία κατάφερε να έχει μόλις δύο σουτ στο στόχο και είχε και ένα δοκάρι του Όλμο λίγο πριν το 1-0.

Στάθηκε και τυχερή βέβαια με το απρόσεκτο πέναλτι του Ινίγο Μαρτίνεθ, αλλά όπως λέει και ένα… γνωμικό, αν έχεις τύχη διάβαινε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Εθνική κατάφερε μετά από καιρό, να βγάλει πάθος στο γήπεδο και να πάρει ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Σκοπός βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια με αρχή τον αγώνα απέναντι στην Γεωργία την Τετάρτη στην Τούμπα.

Τι πρέπει να κάνει η Εθνική; Να “θυμηθεί” τις εποχές Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος. Δηλαδή να καταφέρνει να ελέγχει παιχνίδια με κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους, να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, χωρίς απαραίτητα να εντυπωσιάζει αλλά να μάθει να κερδίζει τέτοια παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει χάσει την ταυτότητα της αλλά όπως έχει δείξει και η ιστορία, ένας τρόπος παιχνιδιού της ταιριάζει για να έρχονται επιτυχίες, αρκεί να συνδυάζεται και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν για το εθνόσημο. Εδώ θα σταθώ λίγο στον “Πορτογάλο” Ζέκα. Ο χαφ της Κοπεγχάγης, αν και μπήκε λίγα χρόνια πριν στην Εθνική, παίζει με πάθος που θα ζήλευε κάθε διεθνής, καθόλου υπερβολικό θα ήταν να πούμε ότι η Ελλάδα θα ήθελε 10 Ζέκα ακόμη.

Στόχος λοιπόν του Τζόν Φαν Ντ’ Σχίπ θα πρέπει να είναι να καταφέρει να μεταδώσει στους παίκτες την νοοτροπία του νικητή που έχει χάσει η Εθνική μας τα τελευταία χρόνια και να την επαναφέρουν όλοι μαζί εκεί που έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί. Στο κορυφαίο επίπεδο.