Φ. Γεννηματά: «Ασυγχώρητη καθυστέρηση και λάθη και στη Δυτική Αττική μετά την Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα»

Τι είπε αναλυτικά #newn #covid19 #κορονοϊός #Δυτική_Αττική #lockdown #Γεννηματά

Για «ασυγχώρητη καθυστέρηση» στη Δυτική Αττική, μετά την Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή νέου σκληρού lockdown στην περιοχή έκανε λόγο, σε δήλωση της, η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε πως πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους».

Επιπλέον επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ, αξιοπιστία, ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των Υπουργών. Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», κατέληξε.