Φ. Γεννηματά: “Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα”

Διαβάστε όσα είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ #Newn #Politics #Gennimata

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας το απόγευμα τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, δήλωσε κατηγορηματικά πως το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να γίνει παρακολούθημα κανενός. Ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. «Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε. Τέτοιες δύσκολες επιλογές έγιναν με αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής ευθύνης όταν ήταν απόλυτα επιβεβλημένο για να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Κατέστησε σαφές ότι έχει κλείσει αυτή η συζήτηση όπως και η πόρτα για όσους «μετέγραψαν τον εαυτό τους για μια καρέκλα εξουσίας στη κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι είναι πίσω τους, να ξέρουν ότι δεν μεταγράφεται το κόμμα και δεν αλλάζει ταυτότητα και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Συλλογικά έχουμε κλείσει αυτή την πόρτα και εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει.

Αυτές οι αποφάσεις και δεσμεύσεις αποτελούν και αίτημα και απαίτηση της κοινωνικής βάσης της παράταξής μας και με βάση αυτές καλούμαστε να σχεδιάσουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για το επόμενο διάστημα».

Για να μην υπάρξουν πιθανές παρερμηνείες, τόνισε ότι η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι μονόδρομος. «Στην διαδρομή μας από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής και παρά την αδιάκοπη επίθεση που δεχόμαστε, χτίσαμε την πολιτική και ιδεολογική ενότητα μας πάνω στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του πρωταγωνιστικού ρόλου ξανά.

Αποτελούμε τον αυθεντικό εκπρόσωπο της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης, της οποίας η διαδρομή αναδεικνύεται ξανά ως η πιο δημιουργική, μεταρρυθμιστική και προοδευτική σε όλη την πορεία της Μεταπολίτευσης», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία, όπου υπογράμμισε πως εγγυάται προσωπικά και θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό. «Έχω δώσει δείγματα γραφής, με δημοκρατικές διαδικασίες που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και αποτέλεσαν υπόδειγμα και για άλλα κόμματα. Το ερχόμενο φθινόπωρο, σε ειδική σύνοδο της ΚΠΕ θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών και του ακριβούς χρονοδιαγράμματος» ανέφερε.

Εμμέσως πλην σαφώς, αποδοκίμασε εκείνες τις απόψεις που «πληγώνουν τη βάση και θολώνουν το στίγμα μας», όπως είπε.

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως προχωρά χωρίς σχέδιο, προτάγματα και ενδιάμεσους στόχους. Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρούν να επιβάλλουν τον άτυπο δικομματισμό τους. «Ο ένας είναι εκφραστής της Νεοδεξιάς κι ό άλλος συνεχίζει τη λαϊκίστικη πολιτική του», παρατήρησε για τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Κάλεσε όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης να συσπειρωθούν «για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ της πρότασης μας για προοδευτική διακυβέρνηση και το πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής δεν είναι στενά κομματικό».

 «Τώρα είναι η ώρα. Τώρα που κυβερνά ο ιδεολογικοπολιτικός μας αντίπαλος η ΝΔ.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και αποδεικνύει ότι δεν μπορεί.

Τώρα που η κοινωνία ξαναθυμάται την προσφορά του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα που οι θέσεις έχουν περισσότερη αξία από τις κραυγές και τα αναθέματα.

Τώρα που η κοινωνία νιώθει το έδαφος να χάνεται ξανά κάτω από τα πόδια της και βλέπει ότι το σύστημα ευνοεί ξανά τους λίγους.

Τώρα που δημιουργούνται νέοι κοινωνικοί συσχετισμοί, που θα μετατραπούν σε νέα πολιτικά αιτήματα. Να γιατί είναι μονόδρομος η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Κανένας άλλος δρόμος δεν μπορεί να εγγυηθεί την Νέα Αλλαγή και την επιστροφή μας σε ρόλο πρωταγωνιστή» τόνισε η Φ. Γεννηματά.