Γεωργαντάς: Τέλος Μαΐου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

«Αύριο θα πλησιάσουμε τα 2 εκατομμύρια, ο ρυθμός μας είναι από τους καλύτερους στην Ε.Ε.» είπε #newn #κορονοιος #εμβολιο

Στο τέλος Μαΐου αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τον κορονοϊό, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Είπε επίσης ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να προτεραιοποιηθούν στη λίστα συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

«Έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και ταυτόχρονα και οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου ανεξαρήτως ηλικίας. Όταν τελειώσει αυτός, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα πάμε στον γενικό πληθυσμό. Εκεί όμως θα αξιολογηθεί και θα κριθεί εάν θα υπάρξουν κι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα προτεραιοποιηθούν, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ήδη εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό έχουν συμπεριληφθεί στη λεγόμενη λίστα αναπλήρωσης, δηλαδή όταν υπάρχει ένα κενό ενημερώνονται και συμμετέχουν ικανοποιητικά. Αύριο οι εμβολιασμοί θα αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια. «Χθες είχαμε 56.000 εμβολιασμούς και κοντά σε αυτό το νούμερο θα είμαστε πλέον συνέχεια, ίσως και περισσότερο. Αύριο θα πλησιάσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς. Χθες ήμασταν στους 1.887.000 εμβολιασμούς. Είναι πολύ καλός ο ρυθμός μας κι ένας από τους καλύτερους στην Ε.Ε», επισήμανε.

«Είμαστε κοντά στο τέλος των μηνυμάτων» είπε για τη χρήση του 13033. «Μετά το Πάσχα θα έχουμε άλλη εικόνα» πρόσθεσε.