Η Ανακύκλωση στο δήμο Δέλτα προχωρά – Απαραίτητη η ενίσχυση με νέους κάδους

Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης με τον  υπεύθυνο έργων της Ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α),  Ιωάννη Κουτσουράκη.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ζήτησε περισσοτέρους «μπλε» κάδους για όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα ενώ   παράλληλα συζήτησε με τον κ Κουτσουράκη την ανάγκη επιδιόρθωσης πολλών υφισταμένων κάδων που έχουν υποστεί ζημιές.

Η Ανακύκλωση είναι ψηλά στην Ατζέντα των προτεραιοτήτων του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και όλης της διοίκησης του δήμου Δέλτα. Το 2020  παραδόθηκαν στην Ανακύκλωση 1750 τόνοι απορριμμάτων ενώ το 2019 1450 τόνοι. Στόχος είναι το 2021  να ξεπεραστεί το όριο των 2000 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών  προς επεξεργασία.

 «Σχεδιάζουμε ενέργειες και συμμετέχουμε σε σειρά δράσεων με τη συνδρομή πολιτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο όλοι οι δημότες  κάθε ηλικίας και να κάνουν την Ανακύκλωση τρόπο ζωής» τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

«Πραγματοποιήσαμε αυτή τη συνάντηση εργασίας για να θέσουμε κάποια σημαντικά ζητήματα  στον υπεύθυνο έργων της Ανακύκλωσης. Για εμάς είναι απολύτως απαραίτητο να επεκτείνουμε την Ανακύκλωση και να αυξήσουμε τους τόνους ανακυκλώσιμων υλικών . Για να γίνει αυτό χρειάζεται να παραλάβουμε ακόμη περισσοτέρους μπλε κάδους και πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και προανήγγειλε ότι θα ακολουθούσουν και άλλες συναντήσεις εργασίας.