Η κατάθεση του αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη

"Σταμάτησαν να με χτυπάνε επειδή νόμιζαν ότι είχα πεθάνει" ανέφερε #newn #κοινωνια

Στις δραματικές στιγμές που έζησε όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από πλήθος κόσμου στη Νέα Σμύρνη αναφέρθηκε στην κατάθεση του ενώπιον της ανακρίτριας ο 28χρονος ειδικός φρουρός.

«Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω» φέρεται να είπε ο νεαρός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πλήθος που τον ξυλοκοπούσε μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος του επειδή έχασε τις αισθήσεις του και «νόμιζε ότι είχα πεθάνει». «Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω» εμφανίζεται να λέει ο νεαρός που όπως εξήγησε προσπαθεί πλέον να ανακάμψει ψυχολογικά και σωματικά.  «Εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν» υποστήριξε ο μάρτυρας και περιέγραψε πως βίωσε την στιγμή που κάποιος τον έριξε από τη μηχανή.

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις κ@@@μπατσε». Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει.”

«Ένιωθα ότι τελειώνω»

Ο νεαρός ανέφερε ότι το πλήθος πήρε κομμάτια από τον εξοπλισμό του και γεμιστήρες. «Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος» είπε. Και συνέχισε: «Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου…». «Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα» φέρεται να είπε ο 28χρονος βρέθηκε στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο.