Η κυβέρνηση ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, είπε η Φ. Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών

«Η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή, ενώ διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σε δηλώσεις της μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το νομοσχέδιο συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών.

«Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών ,το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του Υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών, και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους», συμπλήρωσε. 

Το ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε, «εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση του σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή. Θα καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, και οι υπεύθυνοι της Κ.Ο. βουλευτές Μ. Κατρίνης και Α. Πάνας.

Επιπλέον, σε μεταξύ τους διαδικτυακή συνάντηση, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, προχώρησε στη διατύπωση μιας σειράς προτάσεων προς την κ. Γεννηματά σχετικά με τα μέτρα στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων και η ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως απόρροια της συνεχιζόμενης κρίσης στην αγορά λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης το βράδυ της Δευτέρας με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μασούτης πρότεινε τα ακόλουθα: 

– Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από κατάλληλες εθνικές και κοινοτικές πολιτικές

– Ενίσχυση παραγωγικών κλάδων για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν μέτρα &

– Δίκαιη κατανομή των κονδυλίων που κατευθύνονται στην οικονομία, μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων.

Ο κ. Μασούτης στάθηκε αλληλέγγυος στις προτάσεις της προέδρου της ΚΙΝΑΛ για την πρόβλεψη και υλοποίηση επιπρόσθετων μέτρων στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τέλος, όσον αφορά τα έργα της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι απαιτείται να αλλάξει η ονομασία του Μετρό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην αποκαλείται Αττικό Μετρό, αλλά Μετρό Θεσσαλονίκης. 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr