Η ΖΩΗ ΣΤΟΝ “ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ”

Σχόλιο γνώμης του Βάιου Αγγελινούδη

Περάσανε δέκα χρόνια από τη μεταρρύθμιση- σταθμο στην τοπικη αυτοδιοίκηση-που οδήγησε στη σύμπραξη τρων( ιστορικών και ραγδαίως αναπτυσσόμενων) δήμων σε ένα, στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, χρόνος ικανός για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων ως προς τη λειτουργία του.

Δυστυχώς η εικόνα της καθημερινότητας στις περιοχές μας δεν άλλαξε προς το καλύτερο.

Η διοίκηση δεν κατάφερε να φέρει όραμα και φρέσκο αέρα στις γειτονίες μας. Η διαρκής προσπάθεια μακιγιαρισματος των προβλημάτων, είναι η πρώτη επιλογή της διοίκησης ως προς την αντιμετώπιση αυτών.

Τα “φουσκωμένα” δημοτικά τέλη, το υψηλό τιμολόγιο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, με το ταυτόχρονο πάγωμα της διαδικασίας σύνδεσης με την Ευαθ, αφορά την ΔΕ Χορτάτη- ,το αυξανόμενο ζήτημα με τα αδέσποτα ζωα, η εμπλοκή εργολάβων στους τομείς καθαρότητας και αποχιονισμου, η οριακή κατάσταση στη σχολική στέγη, το κάκιστο ενδοδημοτικο οδικό δίκτυο, η έλλειψη πάρκων ελευθέρων χώρων και παιδικών χαρών, σε συνδυασμό με την ελλειπή δραστηριοποίηση για απορρόφηση προγραμμάτων που θα έφερναν στη ζωή μας την υλοποίηση κομβικών, σύγχρονων και μεγάλων έργων, καταδεικνύουν μια εικόνα στασιμότητας.