Ίδρυση Ιδεολογικού Δικτύου “Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.”

Ι.Δ.Ε.Ε.Σ. είναι το όνομα του νέου δικτύου που δημιουργήθηκε, με στόχο την ανάδειξη πρωτοβουλιών, προτάσεων και προβληματισμών για ζητήματα που αφορούν και πρέπει να απασχολήσουν την ελληνική κοινωνία.
Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων με γεωγραφική εκπροσώπηση από όλη την Ελλάδα, με κοινές ανησυχίες, οράματα, ελπίδες, προτάσεις και ιδέες, που έχουν ιδεολογική αναφορά στις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, χωρίς μονοσήμαντες κομματικές αντιστοιχίσεις.
Στην ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κοινή συνισταμένη όσων αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το «Ιδεολογικό Δίκτυο Ελλήνων και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών» (Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.) είναι να αποκτήσουν βήμα όσοι πολίτες πιστεύουν στο πρωτείο της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έναντι της δυναστικής κυριαρχίας των ανεξέλεγκτων αγορών και του αχαλίνωτου κέρδους.
Μια συλλογική προσπάθεια να επανεπινοήσουμε το αυτονόητο, ότι, δηλαδή, θέλουμε στη ζωή μας περισσότερη δικαιοσύνη, καλύτερη μόρφωση και περισσότερο φως, ότι δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, συμμετέχοντας σε μια Δημοκρατία που σφύζει από την κίνηση των πολιτών, χωρίς να ασφυκτιά από τα συμφέροντα των λίγων.
Θεωρούμε πως στη συγκεκριμένη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, προκειμένου να κουβεντιάσουμε θαρρετά, σε εκδηλώσεις και συζητήσεις, για τη δημοκρατία, τις πολιτικές, που μπορούν να ξανασυντάξουν μια καλύτερη ζωή. Να προβληματιστούμε και να καταθέσουμε νέες προοδευτικές ιδέες για την εγκατάσταση του ανθρώπου στη χώρα της γνώσης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, και της προόδου».
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δικτύου https://ideologikodiktio.com/  υπάρχουν ήδη  τα πρώτα αναρτημένα κείμενα. Η συνεχής ροή στην  κατάθεση σκέψεων και προτάσεων, θα είναι χρήσιμη και απαραίτητη, προκειμένου να καταρτιστεί ένα νέο ιδεολογικό μανιφέστο και να διατυπωθεί μια συνεκτική προοδευτική προγραμματική πρόταση για τη θεσμική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή.