Ημερίδα “Το Στίγμα στην Υγεία” από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Εκδήλωση με τίτλο “Το Στίγμα στην Υγεία”, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 17.00-20.30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ανάδειξη ζητημάτων αναφορικά με το στίγμα στην υγεία, εστιάζοντας στους άξονες της ψυχικής υγείας και της αναπηρίας. Η εκδήλωση θα δομείται σε δύο θεματικούς άξονες: το Στίγμα στην Ψυχική Υγεία και το Στίγμα στην Αναπηρία. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν τόσο ειδικοί αποδίδοντας μία επιστημονική χροιά στο ζήτημα του στίγματος γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία ευρύτερα και κυρίως την ψυχική υγεία, όσο και άτομα που έχουν να προσδώσουν μία βιωματική εμπειρία στην συνολική συζήτηση. Ακόμη, βασικός στόχος της ημερίδας αποτελεί η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των νέων, και όχι μόνο, ατόμων της πόλης πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, με απώτερο στόχο την κινητοποίηση τους για την καταπολέμηση του στίγματος.

Στην Εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν χαιρετισμό:

  • Ζέρβας Κωνσταντίνος – Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Ζαρωτιάδης Γρηγόρης – Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
  • Σαπουντζάκης Μάριος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Στην Εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι κύριοι/ες:

  • Παναγοπούλου Εύχαρις – Ψυχολόγος Υγείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Φύκα Γεωργία – Κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στις Σπουδές Αναπηρίας (Disability-Studies) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
  • Μπατά Αρετή – Δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πυλαίας–Χορτιάτη και μέλος της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ελλάδας.
  • Ζάλιος Ευάγγελος – Ψυχίατρος, απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργαζόμενος στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας κεντρικού τομέα Θεσσαλονίκης.
  • Σαλαβγιά Παρασκευή – απόφοιτη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια με κύριο θέμα την συμβουλευτική και δευτερεύουσα κατεύθυνση τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Γούλα Μαρία – Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο”

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλες και όλους.

Δηλώσεις Συμμετοχής: https://forms.gle/WkSFJf7bynMrg7Lv9