Κ. Νοτοπούλου: “Οι πόροι για την Θεσσαλονίκη έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας”

Η ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου και της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" #Newn #Νοτοπούλου #Πολιτική #Lockdown #Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου και η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης.

Παρακάτω τα όσα αναφέρει:

Οι διαχειριστικές αστοχίες και οι παλινωδίες της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Από χθες αργά το βράδυ, όποτε και πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την αναστολή επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, καμία ιδιαίτερη κυβερνητική  μέριμνα δεν έχει ληφθεί για το δοκιμαζόμενο εμπορικό κόσμο της πόλης.

Εισπράττουμε μόνο σιωπή και αδιαφορία!

Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, η οικονομία της Θεσσαλονίκης καταρρέει εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών του «Επιτελικού κράτους» και το αποκορύφωμα του κυβερνητικού χάους ήρθε χθες με το νέο «πάγωμα» της αγοράς.

Δεν αρκούν πλέον οι «εκκλήσεις» και τα Ευχολόγια της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Ζέρβας μόλις προχθές είχε «σειρά συναντήσεων» στην Αθήνα με κορυφαία κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη για την πανδημία.

Δεν ενημερώθηκε για τις κυβερνητικές προθέσεις για την πόλη του;

Δεν μετέφερε τις κραυγές αγωνίας της αγοράς του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Και σήμερα, που ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης  βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάνει φιέστες στην ΠΥΡΚΑΛ!

Στα αζήτητα, δηλαδή, και πάλι η Θεσσαλονίκη!

Ας γίνει κατανοητό προς όλους. Δεν θα αφήσουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια των «άριστων» και των «αμέριμνων».

Για το λόγο αυτό, καλώ αυτήν την ύστατη ώρα, όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις να συμπράξουμε από κοινού για τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα το λιανεμπόριο.

Γιατί όλη η πόλη δικαιούται να πληροφορηθεί καθαρά και ανοιχτά τις προθέσεις των αρμοδίων για την τοπική μας οικονομία στο εξής.

Θεωρώ, δε, επιβεβλημένη την παρουσία όλου του εμπορικού κόσμου στη συνεδρίαση και ζήτω να λάβει χώρα το δυνατόν συντομότερο.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος και πόροι για τη Θεσσαλονίκη. Εξαντλήθηκαν όλα, μαζί με την υπομονή μας!