“Και πότε ήταν εύκολα;

Άρθρο γνώμης του Σπύρου Στατήρη

Με σκοπό την αλλαγή ηγεσίας, με διακύβευμα την ανάταξη της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, οι 6 υποψήφιοι χωρις να συμπυκνώνουν όλα τα ρεύματα και όλες τις πολιτικές αναζητήσεις που διατρέχουν το κόμμα αυτή τη στιγμή, με την ελπίδα, ωστόσο, να έχουν την διάθεση να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, θα ξανασυστηθούμε μέχρι τη μεγάλη συνάντησή μας στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

Είναι μια τεράστια ευκαιρία να επανακάμψει η πολιτική, να ακουστούν οι αγωνίες, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί, αλλά και οι αναζητήσεις, τα προτάγματα, οι στόχοι, οι φιλοδοξίες. Δεν θα είναι εύκολο ούτε φασόν· τίποτε δεν είναι προδικασμένο ή προδιαγεγραμμένο· κάθε άλλο.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη αλλα και αναγκαία η συμμετοχή μας που όχι μόνο θα μας καταστήσει κοινωνούς των εξελίξεων και εγγυητές της ενότητας την επόμενη ημέρα, αλλά κυριως, θα νομιμοποιήσει διαδικασίες και πολιτικές που την επομένη των εσωκομματικών διεργασιών θα αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς της πολιτικής μας πλατφόρμας.

Δύσκολα πράγματα, θα πει κανείς. Και πότε ήταν εύκολα, δηλαδή; #κίνημααλλαγής”