Καταργείται το SMS – Οι ημερομηνίες που “παίζουν”

Δείτε τι δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη #Newn #Κορονοίός #Sms

H αντιστροφή μέτρηση για την κατάργηση του 13033, του υποχρεωτικού μηνύματος μετακίνησης (SMS) των διάφορων δραστηριοτήτων μας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να εξετάζει δύο σενάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και τα δύο σενάρια βασίζονται στις ημερομηνίες ορόσημο που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα. 

Το ένα ενδεχόμενο είναι η 3η Μαΐου, δηλαδή η κατάργηση  με το άνοιγμα της εστίασης. Το άνοιγμα της εστίασης ενδεχομένως να φέρει και το τέλος του SMS. Εναλλακτικό σενάριο είναι η κατάργηση των SMS να «μετατοπιστεί» για τις 15 Μαΐου, οπότε θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Όπως είχαν αναφέρει και στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων θα εκλείψει και η ανάγκη να στέλνουμε SMS. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί θέμα SMS για την εστίαση, και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή SMS για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.