Κλειδώνουν οι ημερομηνίες για εστίαση- Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα

Δείτε τι έχει αποφασιστεί #Newn #Εστίαση

Στις αποφάσεις τις επιτροπής των λοιμοξιολόγων παραπέμπουν άπαντες τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις για την απελευθέρωση των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα, αλλά και για την ημερομηνία ανοίγματος για καφέ – μπαρ και εστίαση.

Ωστόσο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η απόφαση για μετακινήσεις εκτός νομού είναι σχεδόν βέβαιη.

Όπως είπε με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δύσκολα θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού την περίοδο των εορτών.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση να μην πάρει ρίσκα ενόψει του αναμενόμενου ανοίγματος του τουρισμού, στις 14 Μαΐου σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός.

Οι φόβοι για πιθανό πισωγύρισμα, «βάζουν στον πάγο» τα σενάρια για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Πληροφορίες άλλωστε κάνουν λόγο για μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, οπού εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση και θα υπερφορτώσει το σύστημα υγείας που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι και το ΕΣΥ στην πρωτεύουσα δοκιμάζεται σκληρά. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό τόνισε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας και δη των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την «επιδρομή»προς τα εκεί, μήπως έχουμε «διασπορά» του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες μέρες πριν τον τουρισμό ανοίγει και η εστίαση

Με την κυβέρνηση να επιθυμεί το άνοιγμα για διόδια, σχολεία και εστίαση κατά το δυνατόν συντομότερα μετά το Πάσχα, το αρχικό πλάνο που βρέθηκε στο τραπέζι στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των Τσιόδρα, Χαρδαλιά, ήταν να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στις 4 Μαΐου, δηλαδή την Τρίτη του Πάσχα.

Ωστόσο, πλέον το σχέδιο προβλέπει άνοιγμα στις 10 Μαΐου, λίγες μέρες πριν ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα αναφέρει το dikaiologitika.gr, το άνοιγμα για καφετέριες και εστιατόρια θα γίνει με σκληρούς κανόνες ενώ η αστυνομία και οι δήμοι θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των αυστηρών μέτρων

Μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, λιγότεροι καθήμενοι και πιθανώς, αρχικά, συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας είναι ορισμένα από τα σκληρά μέτρα που εξετάζεται να συνοδεύουν το άνοιγμα της εστίασης.