Κοντά στις 1500 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω του χιονιά

Επι ποδός η Πυροσβεστική #Newn #Athina #Pyrosvestiki

Πολλά προβλήματα από την επέλαση της «Μήδειας» έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική στην Αττική, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Από την Κυριακή και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων. Από αυτές τις κλήσεις οι 1.490 ήταν στην Αττική από τη Δευτέρα έως και το απόγευμα της Τρίτης.

Οι κλήσεις στην Αττική αφορούσαν:

  • 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)
  • 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας, όπως επισημαίνεται και σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το Αρχηγείο του Π.Σ. απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών, με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους.