Κορονοϊός-Self Tests: Ποιες εταιρίες κατέθεσαν προσφορά

Αφού εγκριθούν οι προσφορές θα διανεμηθούν στα φαρμακεία #Newn #Covid

Άνοιξαν οι προσφορές για τα self test για τον κορωνοϊό. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν να έχουν καταθέσει προσφορές 30 εταιρείες. Οι σχετικοί φάκελοι θα κατατεθούν αύριο, Δευτέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Στην κυβέρνηση εκτιμούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι τα πρώτα 10 εκατ. self tests θα είναι έγκαιρα στα φαρμακεία αρχές Απριλίου. 

Σημειώνεται ότι εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. 

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο απο τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγειας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νοσο COVID-19. Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.The Gorgeous Danube Delta in 4k – from Tulcea Romania00:00PreviousPauseNext00:03 / 03:07UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

Επί συνύπαρξης οποιασδήποτε συμπτωματολογίας θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά

Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκατ. self-tests όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι παρακάτω 30 εταιρείες:

Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis,  ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem. 

Σημειώνεται ότι η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε τη Δευτέρα να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.