Κόβεται το “Πρόγραμμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού”

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη προέβη σε διακοπή της χρηματοδότησης αναφορικά με το “Πρόγραμμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού” που λαμβάνει μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την χώρα.

Η ειρωνεία είναι ότι το κόψιμο αυτής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε σε μία Ολυμπιακή χρονιά, στην οποία ο Υπουργός έτρεχε να βγαίνει φωτογραφίες με τους Ολυμπιονίκες μας, αλλά παράλληλα “σκότωνε” το μαζικό αθλητισμό.

Το παρακάτω κείμενο μας το απέστειλε ο Κώστας Ιωαννίδης, γυμναστής:

“Από το 1983 στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο αείμνηστος Γιώργος Κασιμάτης εμπνέεται και δημιουργεί το πρώτο Πρόγραμμα “Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού” που αργότερα μετονομάστηκε σε “Προγράμματα Άθλησης για Όλους”.

Ήταν η μεγαλύτερη τομή στον Αθλητισμό της χώρας καθώς έβγαλε από τα σπίτια πολίτες κάθε ηλικιακής ομάδας, κάθε φύλου, κάθε οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης και γέμισαν οι χώροι Άθλησης σε γυμναστήρια, σχολεία, Πνευματικά Κέντρα, ΚΑΠΗ, και οι Δήμαρχοι αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν δομές άθλησης για τους πολίτες και παιδιά σε κάθε γωνιά των πόλεων τους.

Συμμετείχαν παιδιά από 4 ετών, έφηβοι, γυναίκες, Τρίτη Ηλικία, ΑμεΑ, Εργαζόμενοι, Ρομά, υπήρχαν προγράμματα σε βουνά για χιονοδρομία, στη θάλασσα για μπάνια, εκδηλώσεις αθλητισμού και ο κόσμος συμμετείχε με χαρά.

Τα προγράμματα έτυχαν καθολικής αποδοχής από όλη την κοινωνία της χώρας και απασχολούσαν πάνω από 1.200 γυμναστές και συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Αυτά τα Προγράμματα από προχθές τα παύει ουσιαστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού και κόβει τη χρηματοδότηση τους προς τους Δήμους επικαλούμενος την Πανδημία (αν και τα μέτρα επιτρέπουν την άθληση εντός και εκτός) και ουσιαστικά οδηγεί τους Δημάρχους στη διακοπή τους.

Ένα κόστος περί των 2.000.000 € που αφορούσε όλη τη χώρα ήταν “δυσβάσταχτο” για το Υπουργείο και τη ΓΓΑ…

Αθλητισμός ώρα μηδέν θα μπορούσε να είναι ο τίτλος και έτσι γράφεται η πιο μαύρη σελίδα για τον Αθλητισμό, τον Υφυπουργό μας και την Κυβέρνηση γενικότερα.”