Κυμπουρόπουλος: Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου» είπε #newn #κυμπουροπουλος

“Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων” είπε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μιλώντας για το ψήφισμα κατά των αμβλώσεων στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο.

«Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχει και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα» είπε μιλώντας στο OPEN. «Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

«Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν να υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων. Επικοινωνήσαμε με το κόμμα και πριν και μετά την ανακοίνωσή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου» είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.