Λιανεμπόριο Τούμπας: «ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΑΣ – Το λιανεμπόριο αργοπεθαίνει» (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ πραγματοποίησε το Newn.gr στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι έμποροι της Τούμπας, με κύριο αίτημα τους το άμεσο άνοιγμα της αγοράς και στη Θεσσαλονίκη #newn #ρεπορταζ #λιανεμπόριο #Τούμπα

Ρεπορτάζ: Χαραλαμπάκης Θοδωρής

Το πρωί της Τρίτης 6/4 στην κεντρική αγορά της Άνω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμπόρων της περιοχής, κατά της απόφασης της κυβέρνησης το περασμένο Σάββατο, για την απαγόρευση ανοίγματος του λιανεμπορίου στην συμπρωτεύουσα.

Σε όλο το μήκος της Γ. Λαμπράκη όπου και βρίσκεται η πλειονότητα των καταστημάτων λιανεμπορίου, υπήρχαν κορδέλες με χαρτιά διαμαρτυρίας πάνω κολλημένα τα οποία έγραφαν «ΤΕΛΟΣ στο θάνατο μικρών επιχειρήσεων» , «Το λιανεμπόριο ΔΕΝ αυξάνει τη μετάδοσητου κορονοϊού» κ.α. .

Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Φυλλάδια διαμαρτυρίας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Φυλλάδιο διαμαρτυρίας

Ενώ ένα μεγάλο πανό υψώθηκε με σύνθηκα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ/ ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΑΣ» :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Πανό διαμαρτυρίας

Μάλιστα τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται εντός των καταστημάτων τους χωρίς όμως να δέχονται πελάτες:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μάλιστα, το newn.gr συνομίλησε με κάποιους από τους εμπόρους :

Ιδιοκτήτης καταστήμας στη Γ. Λαμπράκη B.C.:

«Η απόφαση αυτή να ανοίξουμε ως μέσο διαμαρτυρίας πάρθηκε από χθες Δευτέρα 5/4. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό. Η κωλοτούμπα που έγινε είναι αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο. Δεν είναι δυνατόν στην Αθήνα με πολλά περισσότερα κρούσματα και γεμάτες ΜΕΘ να ανοίγει το λιανεμπόριο και εδώ στη Θεσσαλονίκη με σαφώς καλύτερη εικόνα από την Αττική να παραμένει κλειστή. Είναι ντροπή»

Ενώ συνομιλήσαμε και με την κυρία Κουγιώνη Ελευθερία, η οποία είναι Εκπρόσωπος των Εμπόρων της Τούμπας, και η οποία μας είπε:

«Είναι υπόθεση όλων. Πρέπει να ενωθούμε όλοι γιατο καλό όλων των καταστημάτων και του λιανεμπορίου αλλά και της κοινωνίας όλης»
ενώ μας αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και μεγαλύτερη συγκέντρωση:

«Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, ήταν προγραμαμτισμένη μόνο για σήμερα. Θα ακοουθήσει και μια μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εμπορικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και πάλι εδώ νέα διαμαρτυρία κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης

Μάλιστα σχολίασε το γεγονός του συνωστισμού που παρατηρείται στα πάρκα, και την στοχοποίηση που δέχεται το λιανεμπόριο:

«Δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Πρέπει να ανοίξει όπως όλα λειτουργούν κανονικά στο τομέα της εμπορίας των τροφίμων. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνωστισμός στην παραλία της Θεσαλονίκης και στα πάρκα και να κλείνουν το λιανεμπόριο»,
ενώ το άιτημα τους είναι ξεκάθαρο «Άμεσο άνοιγμα καταστημάτων. Ψίχουλα του κράτους που δεν φτάνουν να καλύψουν καμία ανάγκη μας πλέον»

Κλείνοντας τόνισε ότι: « Εκτός από τον θάνατο υπάρχει δυστυχώς και ο θάνατος του λιανεμπορίου, και είναι πλέον υπαρκτός»