Λινού: Μάθημα και στο προαύλιο – Τι προβλέπει το πρωτόκολλο αν υπάρξει θετικό τεστ

«Είμαστε ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» τόνισε #newn #κορονοιος #λινου #σχολεια

Για το άνοιγμα των σχολείων και για όσα προβλέπει το πρωτόκολλο σε περίπτωση που κάποιο παιδί στο τεστ για κορονοϊό βγει θετικό μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Πέμπτη (8/4) η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε η Αθηνά Λινού και ζήτησε σαφείς απαντήσεις ενώ ρώτησε αν υπάρχει πρωτόκολλο για το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ.

Όπως είπε η Αθηνά Λινού κατά τη γνώμη της, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. Αυτό, όπως τόνισε, θα ήταν και μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε γρήγορα αν τα self test είναι αξιόπιστα και κατά πόσο συγκρίνοντας τα αποτελέσματά τους με τα αποτελέσματα των test επαλήθευσης.

«Τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά»

Ακόμη μιλώντας στο Open υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων, ενώ πρότεινε και την χρήση του προαυλίου για μαθήματα εφόσον πλέον ο καιρός θα το επιτρέπει. Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα παρατήρησε πως ναι μεν υπάρχει μία σταθερότητα αλλά είναι σε υψηλά επίπεδα ενώ για τα χθεσινά κρούσματα είπε πως είναι λιγότερα αλλά με λιγότερα τεστ. «Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε χαρακτηριστικά.