“Μακάρι να μην έχουμε τέταρτο κύμα πανδημίας”

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε «παραχαλαρώσαμε πολίτες και πολιτικοί και μακάρι να μην το πληρώσουμε με ένα τέταρτο κύμα πανδημίας».

Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ οι ενδεχόμενες απολύσεις συμβασιούχων από τα νοσοκομεία, οι συγχωνεύσεις υγειονομικών μονάδων αλλά και η μη ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, στο πλαίσιο κινητοποίησης υγειονομικών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη ομιλία του αναφέρθηκε στη μερική μονιμοποίηση συμβασιούχων και όχι όλων όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κάτι, που, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ανοίγει το δρόμο για απολύσεις ακόμη και ανθρώπων που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει στο πλάνο της συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων αλλά και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας.

«Οι εξαγγελίες και τα χειροκροτήματα να γίνουν πράξεις και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στα ΒΑΕ, να μονιμοποιηθούν όλοι, να πάρουν όλοι ανεξαιρέτως ένα επίδομα και ο θάνατος υγειονομικών από κορωνοϊό να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα» δήλωσε ο κ. Γιαννάκος και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλο

Επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την χαλάρωση που παρατηρείται αναφορικά με τον κορωνοϊό λέγοντας πως «παραχαλαρώσαμε πολίτες και πολιτικοί και μακάρι να μην το πληρώσουμε με ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Τέτοιο καιρό πέρυσι είχαμε στα νοσοκομεία μηδενικά περιστατικά και σήμερα έχουμε 500 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Χρήστος Τζελέπης επισήμανε ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να έχουν τεράστια προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν παίρνουν καν άδεια και άλλοι τόσοι που έχουν να πάρουν αρκετά ρεπό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «μέχρι τώρα δεν λειτουργούσαν και τα χειρουργεία. Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν το νοσοκομείο επιστρέψει στο 80% της λειτουργίας του, μαζί με τα χειρουργεία».

Πηγή: https://www.voria.gr