Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά

Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη 1 μμ κάτω από τα Γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Εκπαιδευτικού σχήματος Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Συγκεκριμένα πάνω από 100 εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες διώξεις εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος των συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γρηγόρης Καλομοίρης, ο πρόεδρος του Α΄ ΣΕΠΕ Αθήνας Δημήτρης Μαριόλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΦΚ Διαβολάκης.

Στη συνέχεια και παρά την ανυπόφορη ζέστη η συγκέντρωση μετατράπηκε σε μια βουερή από συνθήματα πορεία από τα γραφεία της ΔΔΕ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι κατηγορίες είναι: «αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα». Η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για… «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.peiraias_3

Σήμερα γίνεται περισσότερο σαφές από ποτέ, ότι το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι η συντεταγμένη δράση και πάλη μας μέσα από την ΕΛΜΕ μας. Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, με βάση τις αποφάσεις του σωματείου μας μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο βαθύτερος στόχος των διώξεων: το χτύπημα των σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης. Με την συλλογική μας δράση, υπερασπιζόμαστε το σωματείο μας. Με τον συλλογικό μας αγώνα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας αλλά και συνολικά τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στον αυταρχισμό, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

·         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη

·         Κάτω τα χέρια από όλα τα μέλη του σωματείου μας – κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά

·         Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

·         Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Εκπαιδευτικών Πειραιά

 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε Πειθαρχικό (στο οποίο κατέληγε το πόρισμα της ΕΔΕ) των συναγωνιστών μας Χαρτζουλάκη Δημήτρη -αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά- και Χρύσας Χοτζόγλου -μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά-. Οι κατηγορίες; «Χαρακτηριστικώς(!) αναξιοπρεπής για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», «παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα».

Όλα αυτά για την πετυχημένη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί μαζί με μαθητές το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε αξιολόγηση σε σχολείο του Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό με ποιον τρόπο στήνονται οι κατηγορίες από το πόρισμα του πειθαρχικού, άρα και τί στοχοποιείται: «φωνασκίες» και «συνθήματα», μαθητών και εκπαιδευτικών «διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου» , «διατάραξαν την ψυχική ηρεμία στο σχολείο», «η αξιολόγηση ακυρώθηκε». Στηρίζονται πάνω στο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη) που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα. Φυσικά μέσα στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται και το «ιερό δικαίωμα» στην αξιολόγηση, που «προφανώς» πρέπει να διασφαλίζεται πάνω από όλα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δύο νέες παραπομπές σε πειθαρχικό είναι κομμάτι της βιομηχανίας διώξεων που ξετυλίγεται όλο αυτό το διάστημα. Η αξιοποίηση και η στοίχιση των κατηγοριών με βάση τους νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους δείχνει πώς επιδιώκεται να αξιοποιηθούν για να χτυπηθεί η αντίσταση, η συνδικαλιστική δράση.

Προφανώς αυτές οι δύο νέες διώξεις είναι συνέχεια των διώξεων εκπαιδευτικών που υπάρχουν με τη σφραγίδα του ΔΔΕ, εδώ στον Πειραιά, όπως και με τη στοχοποίηση του συναδέλφου στο Αγκίστρι. Συνδέονται με όλη τη βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που έχει στηθεί ενάντια σε οποιονδήποτε επιχειρεί να αγωνιστεί πραγματικά.

 Μόνο με μαζικό κίνημα και αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας. Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες, τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά ακριβώς επιχειρούν να χτυπήσουν με το μπαράζ διώξεων, αλλά και με την αξιολόγηση. ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Κάτω τα χέρια από σωματεία – απεργία – αγωνιστές.

Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Μαθητές – εκπαιδευτικοί παλεύουμε από κοινού για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. 

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά για τις διώξεις των εκπαιδευτικών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

«Αυτή τη φορά ο ΔΔΕ Πειραιά και οι διωκτικοί μηχανισμοί έχουν αναβαθμίσει τις διώξεις και οι συναγωνιστές  μας διώκονται για τη συνδικαλιστική δράση τους με βάση τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση με πιο βαριές κατηγορίες από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα παραπέμπονται ότι α) συμπεριφέρθηκαν «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπώς εντός υπηρεσίας β) παρέβησαν «το υπαλληλικό καθήκον» τους και γ) παρέβησαν «το καθήκον» τους «κατά τον Ποινικό Κώδικα». Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα και με τη σχετικά πρόσφατη διάταξη του ποινικού κώδικα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή:www.alfavita.gr