“Μετά Φώφη εποχή “

Άρθρο γνώμης του Χρήστου Κατσαρώνα

Πριν από μερικές ημέρες έπεσε σαν βόμβα η ανακοίνωση από την Γεννηματά ότι λόγω της επιδείνωσης της ασθένειας της και την ανάγκη εισαγωγής της στο νοσοκομείο δεν μπορεί να διεκδίκηση εκ νέου την επανεκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πλευρό της όλοι.  Στήριξαν την πρόεδρο σε αυτήν την δύσκολη και πιο σημαντική μάχη που μπαίνει . Κάνεις δεν αμφισβητείς ότι η Φώφη Γεννηματά θα βγει νικήτρια από αυτήν καθώς έχει αποδείξει την μαχητικότητα της εξάλλου ο δρόμος της νίκης για αυτήν είναι μονόδρομος και χωρίς επιστροφή.  

Το πολιτικό κενό που αφήνει με την κίνηση της αυτήν να μην διεκδίκηση την ηγεσία μεγάλο. Η συζήτηση περί διαδοχή της υποψηφιότητας από άτομο του περιβάλλοντος της έντονο. Πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι. Η κινητικότητα μεγάλη. Ξαφνικά άρχισαν να ανακοινώνονται νέες υποψηφιότητες αυτή του Βασίλη Κεγκέρογλου, του Παύλου Γερουλάνος και του Παύλου Χρηστίδη. Σεβαστές και οι τρεις υποψηφιότητες και οι τρεις τους έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αν καταφέρουν τα συλλέξουν τον αριθμό των υπογραφών μέλλων. 

Στον απόηχο των νέων εξελίξεων για την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξη προέδρου του κινήματος η πρωτοβουλία του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Α. Παπανδρέου για την ενότητα του χώρου και της παράταξης να αναλάβει την αρχηγία. Κάτι που με βρίσκει αρκετά αντίθετο αυτή η πρόταση αυτή και πιστεύω πολλούς συντρόφους καθώς η απόσυρση των άλλων υποψηφιοτήτων και ο διορισμό του ΓΑΠ ως προέδρου δεν θα ωφελήσει καθόλου το κίνημα ίσα ίσα θα το διασπάσει και θα απομακρύνει πολλούς συντρόφους από αυτό . 

Αν επιθυμεί ο Γιώργος Α Παπανδρέου να ηγηθεί του κινήματος να κατέβει μαζί με τους άλλους υποψήφιους να αναπτύξουν τις προτάσεις και τις θέσεις του και μετά να αποφασίσει η βάση για ποίος είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. φτάνει πια με τους διορισμούς τις φατρίες και τους κληρονόμους. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν κληρονομείται ούτε χαρίζεται σε κανέναν .