Μέτρα τριών ταχυτήτων για να αποφευχθεί το γενικό lockdown

Συνεδρίαση «θρίλερ» των λοιμωξιολόγων #newn #covid19

Δραματική ήταν η χθεσινή σύσκεψη των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τα νέα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν.

Τα μέτρα σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Τα λύκεια θα μείνουν κλειστά, ενώ κανονικά επί του παρόντος θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες βαθμίδες. Τα καταστήματα επιστρέφουν στο click away από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα μένουν όμως κλειστά το Σαββατοκύριακο

Μέσα σε μια εβδομάδα ο μέσος όρος κρουσμάτων αυξήθηκε σε 892 από 652 πριν επτά μέρες. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 8.500 με τα 4.400 να βρίσκονται στην Αττική, ενώ οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται στις ηλικίες 25 – 44. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια εμφανίζονται και στο σύστημα υγείας.

Σκληρό lockdown Μαρτίου

Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιος Νικόλαος Λασιθίου μπαίνουν σε lockdown τύπου Μαρτίου, με κλειστά σχολεία και καταστήματα.

Μια κατηγορία πιο κάτω Σαντορίνη και Μύκονος με τη διαφορά ότι παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία θα είναι ανοικτά, ενώ για όλες οι υπόλοιπες βαθμίδες θα ισχύει η τηλεκπαίδευση.

Συνεδρίαση «θρίλερ» των λοιμωξιολόγων

Ποτέ άλλοτε συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν διήρκησε τόσες ώρες. Επί 9 ώρες τα μέλη της επιτροπής διασταύρωναν τα ξίφη τους.

Οι πιο έντονες διαφωνίες υπήρξαν για το κλείσιμο ή μη νηπιαγωγείων και σχολείων, αλλά και το αν θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί του lockdown για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πάντως τα επιδημιολογικά στοιχεία για τα νηπιαγωγεία στα οποία παρατηρείται τριπλασιασμός των κρουσμάτων, θα τα επανεξετάσουν σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης.