Μισθούς €350.000 σε golden boys της ΔΕΗ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αυγή», «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δρομολογεί πληρωμή εργαζομένων σε… ρεπό»

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δρομολογεί τις μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων και την πληρωμή τους σε… ρεπό, τα golden boys του στη ΔΕΗ δίνουν αυξήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους εαυτούς τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Για τους εργαζόμενους πληρωμή σε ρεπό, για τα golden boys της ΔΕΗ μισθοί 350.000 ευρώ», η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Αυγή’ η Γενική Συνέλευση της εταιρείας ετοιμάζεται την Παρασκευή να εγκρίνει αυξήσεις σε μισθούς που θα αγγίζουν τα 350.000 τον χρόνο για τα γαλάζια golden boys. Όλα τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας πέραν των bonus των αυξήσεων από 30% έως 50% επί των ετήσιων μεικτών αποδοχών τους θα έχουν τη δυνατότητα της προσαύξησης επί του ποσού του πρώτου bonus έως 50%! Στα παραπάνω βέβαια δεν λαμβάνονται υπόψη τα υπόλοιπα ‘δωράκια’, όπως αμοιβές για συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές, υπερπολυτελή αυτοκίνητα και προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης».

Όλα αυτά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όταν εδώ και δύο χρόνια η ΔΕΗ έχει πλήρως απαξιωθεί, με φουσκωμένους λογαριασμούς, κύμα αποχωρήσεων πελατών και ανελέητο κυνηγητό φτωχών νοικοκυριών από εισπρακτικά δικηγορικά γραφεία». «Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να στήσουν κανονικό φαγοπότι στη ΔΕΗ που στο τέλος θα πληρώσουν οι καταναλωτές μαζί με τον λογαριασμό τους», σημειώνει.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr