Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων #newn #πολιτικη

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της Κυβέρνησης.

Ο Κυρίακος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Το «μίνι» τετ α τετ

Παρών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος παρά τις αντιδράσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Μάλιστα μετά το τέλος της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας των υπουργών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε για λίγο με τον πρωθυπουργό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρείται από πλευράς της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτές για ατομική προσευχή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμείται η ενεργοποίηση των όποιων κατασταλτικών μέτρων.

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που ανέκυψε με την εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα εξελιχθούν καλά».

Από την πλευρά του, πριν την αποχώρησή του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα μέλη της πρώτης ομάδας του υπουργικού συμβουλίου «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργσία».