Νέα μήνυση για βιασμό σε βάρος γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, μηνυτήρια αναφορά και από Μενδώνη

Ραγδαίες εξελίξεις στον καλλιτεχνικό χώρο #newn #κοινωνια #καταγγελιες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς μια ακόμη μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με την οποία καταγγέλλεται γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης για βιασμό 14χρονου μαθητή το 2010. 

«Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί» τόνισε σε δήλωση του ο δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, ο οποίος διευκρίνισε πως το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´τάξης Γυμνασίου.

Ο μηνυτής φέρεται να κατονομάζει ως δράστη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος «πασίγνωστο-ηθοποιό το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα».

Ο κ. Βλάχος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε «να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερόμενου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός – σκηνοθέτης εμφανίζεται να προσέγγισε τον ανήλικο, ο οποίος δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, στην πλατεία του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον  βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Επιπλέον, ο μηνυτής φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες μέχρι που ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Παράλληλα, στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του  προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών  με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Η κ. Μενδώνη κατάθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας  να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.