Νέοι Υποψήφιοι: Ελένη Ανεσιάδου, Δήμος Καλαμαριάς

Ανοικτή επιστολή της υποψήφιας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένης Ανεσιάδου:

“Ονομάζομαι Ελένη Ανεσιάδου, απόφοιτη του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς και κάτοικος Καλαμαριάς. Είμαι πτυχιούχος προπτυχιακού διπλώματος στον κλάδο της Μετάφρασης και της Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Κάτοχος δεύτερου διπλώματος στη Δημοσιογραφία και με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στη Στρατηγική Ανάλυση και Διεθνείς Σπουδές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

H απόφαση μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση πολιτική, σε προσωπικό επίπεδο, αποτελεί συνέχεια της μέχρι τώρα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής μου ενασχόλησης. Σε συλλογικό επίπεδο, θέλω να βλέπω περισσότερους νέους να ασχολούνται με τον τόπο τους. Η εξειδίκευση και η γνώση των νέων αποτελούν σημαντικά εργαλεία, τα οποία έχουν στην φαρέτρα τους για την ανανέωση του δήμου μας. Οι νέοι είναι αυτοί που οραματίζονται έναν διαφορετικό αύριο και οφείλουν να είναι συμμέτοχοι σε αυτό.

Ο Δήμος μας χρειάζεται νέους, δραστήριους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, όραμα αλλά πρωτίστως ηθική. Νέοι που θα αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες των συμπολιτών τους και θα αποτελούν τον άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ δήμου και κοινωνίας.

Προσωπικός μου στόχος, λοιπόν, είναι η συγκρότηση του Συμβουλίου Νέων Καλαμαριάς με σκοπό τη συμμετοχή των νέων, 15 με 30 χρόνων στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα τοπικά συμβούλια νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Βασική θέση της παράταξης μας είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ενός δήμου με ποιότητα ζωής για όλους.

Στηρίζουμε τη δημιουργία μιας smart city, δηλαδή μιας εξυπνης πόλης με τεχνολογική ανάπτυξη. Προωθούμε την Καλαμαριά ως έναν τόπο οικονομικής, τουριστικής, πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης. Διεκδικούμε την ανάδειξη του δήμου μας ως τόπο ιστορικής μνήμης και τιμής του Ποντιακού και Προσφυγικού Ελληνισμού. Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ασφαλούς, βιώσιμης, οικολογικής και φιλοζωικής πόλης, σχεδιασμένη με ολοκληρωμένες πολιτικές για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση, την αποδοτικότητα των πόρων και την κυκλική οικονομία.

Είναι λοιπόν η στιγμή που μέσα από την στήριξη σας, θα ενισχύσω τη θέση μου ως ενεργή πολίτης και θα συνεισφέρω ουσιαστικά και έμπρακτα για τον τόπο μας, προσφέροντας τα μέγιστα στους συμπολίτες μου.

Σας καλώ λοιπόν να συμπορευτείτε με την ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ για να δημιουργήσουμε μαζί την Καλαμαριά του Μέλλοντος με όραμα, γνώση, σχέδιο και αποφασιστικότητα, την Καλαμαριά που όλοι ονειρευόμαστε, την Καλαμαριά που θα κάνει την διαφορά σαν πόλη!”