Νέοι Υποψήφιοι: Μαριάννα Δασυγένη, Δήμος Θεσσαλονίκης

Ανοικτή επιστολή της Μαριάννας Δασυγένη, υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” του Στέλιο Αγγελούδη:

“Γεννήθηκα το 1992 και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.

Τελείωσα τις σχολικές μου υποχρεώσεις στα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γλώσσας , Φιλολογίας & Παρευξεινίων Χωρών , με κατεύθυνση τη Ρωσική Γλώσσα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου .

Συνέχισα τις σπουδές μου τελειώνοντας δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ANT1 medialab στην Αθήνα.

Αποφάσισα στις φετινές Δημοτικές Εκλογές να συστρατευθώ με τον Στέλιο Αγγελούδη και την Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη.

Με ρωτάνε αρκετοί φίλοι μου και γνωστοί, γιατί με τον Στέλιο Αγγελούδη. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί ενδιαφέρεται για την πόλη μας. Γιατί ενδιαφέρεται και με άκουσε όταν του είπα για τις διαθέσεις μου, τις προτεραιότητες μου για τα ενδιαφέροντα μου. Γιατί ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα ζώα, όπως και εγώ.

Σκοπός μου ήταν, είναι και θα είναι να φροντίσουμε όλα τα ζωάκια αυτής της πόλης. Εκεί θέλω να στοχεύσω εγώ. Να βοηθήσω τους τετράποδους φίλους μας.

Μεγάλωσα με ζωάκια  στο σπίτι . Έμαθα να τα αγαπάω και να τα νοιάζομαι . Έμαθα ότι είναι αδύναμα όντα και ότι πρέπει να τα φροντίζουμε και ξέρω πολύ καλά ότι κι αυτά σκέφτονται , αγαπάνε , πονάνε και φοβούνται. Έχουν ψυχή! Βελτιώνουν τη δική μας ποιότητα ζωής.

Έχω μάθει να υιοθετώ αδέσποτα ζωάκια και να τα φροντίζω.

Είμαι μέλος σε φιλοζωική ομάδα της Θεσσαλονίκης . 

Έχουμε φτιάξει ένα εθελοντικό δίκτυο και οποιοδήποτε  κακοποιημένο ή παρατημένο πλάσμα βρίσκουμε το φιλοξενούμε στα σπίτια μας  , το περιθάλπουμε , κάποιες φορές -ανάλογα με την ηλικία του -το στειρώνουμε  και στη συνέχεια τους βρίσκουμε αξιόλογες και ικανές οικογένειες. 

Τα έξοδα μας είναι πολλά και η πληρωμή μας…. Η πληρωμή μας δεν γεμίζει την τσέπη αλλά την καρδιά μας . 

Για αυτό ακριβώς θέλουμε τη βοήθεια του Δήμου για το βουβό έργο που κάνουμε κάποιοι. 

Ο Στέλιος Αγγελούδης μοιράζεται αυτήν την αγάπη μου για τα ζώα. Ξέρει και ο ίδιος πόσο σημαντικό είναι να εφαρμοστεί ένα οργανωμένο σχέδιο για τη φροντίδα τους. Και πάνω από όλα, δεν θεωρεί το ζήτημα των αδέσποτων ένα πρόβλημα μικρής σημασίας, αλλά θα το κάνει άμεση προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Διοίκησης.

Δέσμευση μας η δημιουργία κινητής μονάδας περισυλλογής και παροχής απλής ιατρικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, η ορθολογική διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων στην πόλη και συστηματική στείρωση, ενώ σε συνεργασία με την Κτηνιατρική του ΑΠΘ θα προωθήσουμε την αναδοχή από τα καταφύγια του Δήμου!

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν με τον Στέλιο Αγγελούδη.”