Νέοι Υποψήφιοι: Όλγα Δούρου, Δήμος Αθηναίων

Επιστολή Όλγας Δούρου Υποψήφιας Δημοτικής Σύμβουλου για τον Δήμο Αθηναίων με την Παράταξη του Χάρη Δούκα Αθήνα Τώρα.

Ονομάζομαι Όλγα Δούρου και είμαι 36 ετών. Ζω στα Εξάρχεια και εργάζομαι ως ερευνήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε μια έρευνα που επικεντρώνεται στη φροντίδα ηλικιωμένων και στην εφαρμογή των πολιτικών ενεργής γήρανσης.  Είμαι υποψήφια διδακτόρισσα Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ερευνητικό ενδιαφέρον την ενεργή γήρανση, την ψηφιακή μετάβαση, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Έχω σπουδάσει Κοινωνική Θεολογία στο ΕΚΠΑ, Κοινωνιολογία στο Πάντειο όπου και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με άριστα και έχω επαγγελματική εξειδίκευση στην Διαχείριση Κινδύνων και τον Εσωτερικό Έλεγχο. Έχω κάνει πρακτική άσκηση ως σύμβουλος στην Ελληνική Αντιπροσωπία στα ΗΕ με έδρα την Νέα Υόρκη και έχω εργαστεί στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στην διοργάνωση εκδηλώσεων, ως project manager σε διεθνές πρόγραμμα για τη νέα γενιά και ως αναλύτρια οικονομικού εγκλήματος στην Πολωνία.

Πρώτη φορά ασχολήθηκα συστηματικά με την πολιτική με την ίδρυση του Ποταμιού το 2014, όπου είχα εκλεχθεί ως μέλος της κεντρικής του επιτροπής και στα τρία συνέδρια που έκανε. Είχα διατελέσει αντιπρόεδρος της νεολαίας του Ποταμιού, εμπειρογνώμονας στον Τομέα Πολιτικής Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, εκπρόσωπος στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και είχα διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων ακτιβιστικού χαρακτήρα. Κατά τη συμμετοχή στο  ΚΙΝΑΛ είχα διατελέσει υπεύθυνη του Δίκτυο Εθελοντισμού, Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων. Το επόμενο βήμα μου στην πολιτική ήρθε με την συμμετοχή μου στην Ίδρυση του Βολτ Ελλάδας όπου είχα τη θέση της  1ης Συμπροέδρου.

Η πολιτική για μένα είναι τρόπος ζωής. Η ενασχόλησή μου με αυτή πηγάζει από την ανάγκη μου να δώσω λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν, να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να ασκήσω όση πίεση μπορώ ώστε κάθε μέρα ο κόσμος μας να είναι λίγο πιο φιλόξενος, λίγο πιο ανθρώπινος, λίγο πιο βιώσιμος για όλους μας. Και πιστεύω πως η Παράταξη του Χάρη Δούκα μπορεί να τα επιτύχει όλα αυτά.