Νέοι Υποψήφιοι: Ζαχαρίας Κώστας, Δήμος Καλαμαριάς

Ανοικτή επιστολή του Ζαχαρία Κώστα, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Καλαμαριάς:

“Φίλες και φίλοι της Καλαμαριάς,

Ονομάζομαι Κώστας Ζαχαρίας, οι περισσότεροι με γνωρίζετε ως Ζάχο. Μεγάλωσα στον συνοικισμό του Βότση στην “άκρη” του Δήμου Καλαμαριάς, περιοχή όπου συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, ενώ παράλληλα είμαι ο αντιπρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου “Ο Ναύαρχος Βότσης”.

Η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από αρκετά νεαρή ηλικία, το 2006, παρακεινούμενος από την διάθεση για προσφορά και από την αγάπη μου για τον τόπο! Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, για δύο θητείες, τα τελευταία 9 χρόνια…

Οργανωμένος από τα φοιτητικά μου χρόνια στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη, αποφάσισα, έπειτα και από την εκλογή του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να αποκτήσω έναν πιο επιτελικό ρόλο στο κίνημα, έτσι, είμαι σήμερα ο Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς.

Άλλωστε οι θέσεις του κινήματος για την τοπική αυτοδιοίκηση από την Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, οι μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι αγώνες για την αυτοτέλεια της, η κατεύθυνση για την τοπική δημοκρατία, για ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα διέπεται από τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, σε ένα διαυγές πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας, που δεν θα αποτελεί όμως τροχοπέδη καθυστερήσεων, αποτελούν οδηγό για κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είχα την αγαθή τύχη να συμπορευτώ με την Χρύσα Αράπογλου… Μια εξαιρετική προσωπικότητα, με υψηλή αισθητική, βαθειά γνώση των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μακρά εμπειρία από την πολιτική, αλλά πάνω από όλα έναν άνθρωπο που χαίρεσαι να συνομιλείς και να σχεδιάζεις μαζί του!

Η παράταξη μας “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη” έχει επεξεργαστεί και δημοσιεύσει ένα πλήρες προγραμματικό κείμενο, ένα πρόγραμμα που εκτός από ογκοδέστατο, είναι αξιολογημένο, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο.

Βασισμένο στην ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ κέντρου και περιφέρειας του Δήμου, έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, τις αστικές αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Σήμερα με όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Καλαμαριά να είναι ανοιχτά, ο Δήμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από την μετριότητα και την στασιμότητα, περισσότερο από ποτέ! Η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η ανάδειξη του δημόσιου χώρου με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την εξαιρετική ομορφιά της Καλαμαριάς χρειάζεται ανθρώπους με γνώση, μεράκι, πείσμα, διάθεση και σχέδιο.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Καλαμαριά πρέπει να γυρίσει σελίδα, πρέπει να γίνει και πάλι το παράδειγμα προς μίμηση για την αυτοδιοίκηση, πρέπει να κάνει το άλμα προς το αύριο. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Με τις σκέψεις αυτές ζητώ την στήριξη σας!!!

Με εκτίμηση, Κώστας Ζαχαρίας ”