Newn World: Το ζευγάρι Ελλήνων που έφτασε στη Βραζιλία και εκπληρώνει το όνειρο του! (pics+vid)

Το Newn World με το... τρίτο επεισόδιο του κατά σειρά σας ταξιδεύει στην Βραζιλία εκεί όπου η Νίκη και ο Κωνσταντίνος κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και μας αναλύουν το πως #Newn #NewnWorld #Interview

Το Newn World επανέρχεται με το… τρίτο κατά σειρά “επεισόδιο” του. Αυτή την φορά η Νίκη Κουμανδράκη και ο Κωνσταντίνος Τάκερ δύο Έλληνες που βρέθηκαν στην Βραζιλία να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα.

Αυτό άλλωστε πραγματεύεται και το Newn World, τις ζωές ανθρώπων που έφυγαν από την Ελλάδα στα δύσκολα αυτά χρόνια που περνάει η χώρα μας και λόγω της οικονομικής λιτότητας, βρέθηκαν στο… άγνωστο και πέτυχαν αυτό που ήθελαν ή έβαλαν σαν στόχο. Εμείς αυτές τις ιστορίες θέλουμε να αναδείξουμε και δώσουμε το βήμα σε κάποιον πως αν το σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό και φοβάται το άγνωστό μπορεί να τα καταφέρει.

Την… συνταγή για να το πετύχει μας δίνουν αυτή την φορά τα δύο παιδιά από το Ρίο Ντε Τζανέιρο η δασκάλα pole dancing Νίκη και ο Μαθηματικός Κωνσταντίνος.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Παπαϊωάννου

*απόσπασμα συνέντευξης

Η μετάβαση από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ν. Κουμανδράκη: Την απόφαση την πήρε ο Κωνσταντίνος, και ήταν αποτέλεσμα των σπουδών, καθώς πρώτα βρέθηκε στην Αγγλία για να εκπαιδευτεί ως καθηγητής μαθηματικών. Εκεί βρέθηκα και εγώ μετά από λίγο καιρό και δουλέψαμε μαζί.

Κ. Τάκερ: Στην Αγγλία έκανα και το μεταπτυχιακό μου και αφού το ολοκλήρωσα μας δόθηκε η ευκαιρία, μέσω των επιλογών που είχα ως επικεφαλής του τμήματος Μαθηματικών να βρεθούμε σε άλλο σχολείο και χώρα και έτσι επιλέξαμε την Βραζιλία.

Το ξεκίνημα στην Βραζιλία η εργασία και η προσαρμογή εκεί

Κ. Τάκερ: Εγώ εργάζομαι ως καθηγητής Μαθηματικών στο Βρετανικό Σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και πρόκειται για ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνουν παιδιά εύπορων οικογενειών της περιοχής.

Ν. Κουμανδράκη: Εγώ είμαι δασκάλα pole dancing, κάνω μαθήματα και πλέον ασχολούμαι και ενεργά με το κανάλι μας στο Youtube που ονομάζεται Presente Grego.

Ο κορονοϊός στην Βραζιλία και η σύγκριση με την Ελλάδα

Κ. Τάκερ: Στην περιοχή που είμαστε εμείς, είναι σχετικά καλή η κατάσταση καθώς τα πράγματα δεν έχουν ξεφύγει όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές. Σε σχέση τώρα με την Ελλάδα, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αυτός ο αυστηρός έλεγχος εδώ.

Και σε εμάς υπάρχει ο περιορισμός της ώρας, τώρα είναι μέχρι τις 21:00, αν και αναμένουμε αυστηρότερα μέτρα.

Ν. Κουμανδράκη: Εδώ τα πράγματα είναι χαλαρά και αυτό είναι το πρόβλημα και στην μετάδοση του ιού οι άνθρωποι μαζεύονται σωρηδόν στις παραλίες και το βράδυ διοργανώνουν πάρτι.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης όσο αφορά την κουλτούρα της Βραζιλίας προσαρμοστήκαμε πολύ εύκολα, είναι πολύ ζεστοί οι άνθρωποι εδώ και αγαπούν ιδιαίτερα τους Έλληνες.

Η… μίξη pole dancing και ακροβατικών το Youtube και τα ταξίδια

Ν. Κουμανδράκη: Στο κανάλι κυρίως δεν θέλουμε να δείχνουμε ακροβατικά αλλά τα ταξίδια στην Βραζιλία και τις εμπειρίες μας. Κάποια ακροβατικά που συνδυάζουμε τα κάνουμε όταν πάμε κάπου και μας αρέσει και εκεί αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που μαθαίνουμε μόνοι μας.

Κ. Τάκερ: Είναι κάτι που μας επιτρέπει να εκφράσουμε ένα συναίσθημα, κάθε μέρος για εμάς είναι ένα ακροβατικό.

Η… απαρχή του Presente_Grego και τα επόμενα “βήματα”

Ν. Κουμανδράκη: Είναι κάτι που το ξεκινήσαμε πριν περίπου 3 μήνες και από τότε ανεβάζουμε 1-2 βιντεάκια την εβδομάδα. Το όνομα Presente Greco, σημαίνει όπως καταλαβαίνετε δώρο Ελλήνων αλλά εδώ στην Βραζιλία έχει αρνητική χροιά. Η σημασία του είναι Δούρειος Ίππος κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να περιέχει και κάτι ύπουλο, φυσικά αυτό δεν ισχύει.

Η ροή που προσπαθούμε να έχουμε είναι 1-2 επεισόδια στο κάθε μέρος που πηγαίνουμε. Έχουμε σελίδα σε facebook και instagram και θέλουμε να το επεκτείνουμε και στο Tik Tok.

Κ. Τάκερ: Ουσιαστικά αυτό ξεκίνησε περίπου τον Ιανουάριο όταν εδώ στην Βραζιλία ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές και ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε. Τότε σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το μοιραζόμαστε και με τον κόσμο. Μέχρι τώρα έχουμε επισκεφτεί πολλά από τα δημοφιλέστερα μέρη της Βραζιλίας, σε 6 πολιτείες.

Τα… tips για την μετάβαση στο εξωτερικό

Κ. Τάκερ: Αν υπάρχει κάτι που κάποιος αγαπάει πραγματικά συνιστώ να εξειδικευτεί σε αυτό και να το κυνηγήσει διότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο εξωτερικό. Δυνατές σπουδές και θάρρος για την μετάβαση στο εξωτερικό είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Η επιστροφή στην Ελλάδα

Ν. Κουμανδράκη: Τελικός μας προορισμός είναι η Ελλάδα. Ότι και να κάνουμε μια μέρα θα γυρίσουμε πίσω.

Κ. Τάκερ: Αυτή την στιγμή απολαμβάνουμε αυτό που ζούμε αλλά ξέρουμε ότι η… Ιθάκη μας είναι η Ελλάδα.

Εμείς σαν επιμύθιο, ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και ευχόμαστε τα καλύτερα στους Έλληνες, σ’ αυτούς που θέλουν να φύγουν έξω, σ’ αυτούς που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και σ’ αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν με το κανάλι μας.

Εμείς από την άλλη σαν Newn.gr να ευχαριστήσουμε τον Κωνσταντίνο και την Νίκη για την συνομιλία και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα για τα ταξίδια τους στην Βραζιλία.

Το Presente Grego στο Youtube, στο Facebook και στο Instagram