ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ

«Η Ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω και δεν θα δημιουργεί νέες κοινωνικές ανισότητες» τέθηκε ως μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της σοσιαλδημοκρατίας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση του Ι.Δ.Ε.Ε.Σ. «Οι αγορές, οι κρίσεις και η απάντηση της σοσιαλδημοκρατίας».

«Όσο υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι εντός της ΕΕ, τόσο αδυνατίζουν τα επιχειρήματα μας για ενιαία φορολογική πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει ενιαίους δείκτες αλλά ενιαία στρατηγική φορολογικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης τασσόμενος υπέρ της ύπαρξης ενός μόνιμου Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η ευρωπαϊκή επιτροπή εισηγήθηκε στα κράτη μέλη: “Τώρα που υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο τραπέζι, αναθεωρήστε τα σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης. Δημιουργήστε κριτήρια και προτεραιότητες”. Είδατε στην Ελλάδα η κυβέρνηση να πήρε κάποια σχετική πρωτοβουλία δημόσιου διαλόγου με δεδομένο το ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ώστε να αναπροσαρμόσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης; Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για την κοινωνική κατοικία, για την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υψηλής διασυνδεσιμότητας με επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν μου αρέσει να ακούω συναδέλφους μου στο ευρωκοινοβούλιο να υποστηρίζουν μια τακτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία ώστε να μην βάλει ο κ. Ερντογάν βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι σοβαρές πολιτικές επιλογές» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι «το Κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο να συγκρουστούμε με την δεξιά ή με την αντιευρωπαϊκή αριστερά αλλά και με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που μέσα από μια συντηρητική αντίληψη δεν δείχνουν διάθεση να συγκρουστούν με ευρωπαϊκά κατεστημένα ακόμη και με κατεστημένα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκοπώντας τα γεωπολιτικά δεδομένα επέστησε την προσοχή στον κίνδυνο σε λίγα χρόνια να έχει επανακάμψει στις ΗΠΑ ο τραμπισμός, η Ρωσία και η Κίνα να συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο, η Λατινική Αμερική να είναι κατακερματισμένη και να υπάρχουν μικρές νησίδες σταθερότητας παγκοσμίως. «Αυτός ο κόσμος που θα έχει έλλειμμα συνεννόησης και θα έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης, είναι πολύ επικίνδυνος και απρόβλεπτος. Είναι εθνική προτεραιότητα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να πρωταγωνιστήσει στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών σχετικά με το πως η Ευρώπη θα αποκτήσει μια άλλη δυναμική πορεία ώστε να μιλήσουμε στο όνομα του φίλο-ευρωπαϊσμού αλλά όχι με ευρω-λαϊκισμό» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το παιχνίδι ενοχοποίησης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης στο εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθώντας ο ίδιος να παρουσιάζει ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα, παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας ότι αυτή η τοξικότητα δεν βοηθά.

Η ΝΔ επιβιώνει επιστρατεύοντας το σκιάχτρο, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. «Μη φύγετε από το μαντρί γιατί απέναντι είναι ο λύκος, ο Τσίπρας. Δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός πειθούς του ελληνικού λαού. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στις φυσικές καταστροφές, στα δημοσιονομικά, επέκταση αλά Καραμανλής στα χρόνια της πανδημίας» συνέχισε.

«Αν θέλουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ρισκάρουμε και να πούμε πράγματα που στην αρχή δεν θα ακούγονται ευχάριστα, αλλά όσο τα επαναλαμβάνουμε ο ελληνικός λαός θα καταλαβαίνει την τεράστια χρησιμότητά τους ώστε να περάσουμε σε μια εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης, ενίσχυσης του ορθού λόγου και της θέσης της χώρας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.