“Ο Ανδρουλάκης ενώνει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ”

Άρθρο γνώμης του Σάββα Σερασίδη, πρώην Δημάρχου Σταυρούπολης

Η πρόταση μομφής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι βέβαιο ότι θα αναδείξει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανικανότητα και των δύο στην αντιμετώπιση κρίσεων, και την παντελή αδυναμία συμφωνίας σε κάποια τουλάχιστον κρίσιμα ζητήματα, που επιβάλλεται η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ των Κομμάτων!

Η μόνη συμφωνία – ταύτιση και των δύο «μονομάχων» ήταν στην κριτική τους απέναντι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρό του, το Νίκο Ανδρουλάκη!Φοβούνται και οι δύο την ολοφάνερη (και όχι μόνον δημοσκοπική) αύξηση της απήχησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στα λαϊκά στρώματα, αλλά και τη διαφαινόμενη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που προκαλεί η ενεργοποίηση των πολιτών της Δημοκρατικής Παράταξης και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Και … ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να ανακόψουν την ανοδική πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και την πορεία ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Και κατηγορούν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Νίκο Ανδρουλάκη, ότι αφού υπερψηφίζει την πρόταση μομφής προς τη Ν.Δ. θα έπρεπε να ζητήσει και εκλογές! Το ότι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και όχι όταν συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση, αυτό το παρέλειψαν! Και βέβαια, αιτιολόγησε ο Νίκος Ανδρουλάκης το γιατί δε ζητά τη διεξαγωγή εκλογών τώρα! Αλλά μήπως ο πρωθυπουργός θα προκήρυσσε εκλογές, αν το ζητούσε και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τις κάνει όταν κρίνει ευνοϊκή γι αυτόν τη συγκυρία;

Ή μήπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κυβέρνηση έκανε εκλογές όταν το ζητούσε η αντιπολίτευση;Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής δείχνει το πολιτικό – αντιδεξιό στίγμα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, και είναι φυσικό να ενοχλεί τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, γι αυτό και εξαπέλυσε την εναντίον του επίθεση, και όχι γιατί … δε ζήτησε εκλογές! Αλλά τότε, προς τι η επίθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εναντίον του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με το πρόσχημα ότι δε βάζει στις προτεραιότητές του το αίτημα για εκλογές;

Δε βλέπει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ βρίσκεται σε μια περίοδο οργανωτικής Ανασυγκρότησης και Αναγέννησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που μπορεί να ανακόψει την παλινόρθωση του κράτους της Δεξιάς; Δε βλέπει την αυξανόμενη διαρροή των ψηφοφόρων από τη Ν.Δ. προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, γεγονός που οδηγεί στη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών της Ν.Δ.; Αλίμονο αν δεν το έβλεπε! Αλλά τον ενοχλεί περισσότερο η διαρροή των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ!«Οι καιροί ου μενετοί»!

Η συγκυρία για τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ είναι ευνοϊκή! Αρκεί με πνεύμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εποικοδομητικές προτάσεις να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στην Πολιτική – Οργανωτική ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, συμμετέχοντας ενεργά και δημιουργικά στην ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!