Π. Χρηστίδης: “Εμείς προτείναμε τα μαζικά τεστ και μας λοιδορούσαν”

Διαβάστε όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ Παύλος Χρηστίδης #Newn #Χρηστίδης #ΚΙΝ.ΑΛ

Τη διανομή των δωρεάν ατομικών rapid test σε κάθε πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως «όταν το φθινόπωρο είχαμε μιλήσει για τη διενέργεια μαζικών τεστ μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό. Πλέον σήμερα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί αυτό που προτείναμε».

Υπενθυμίζεται ότι από  τον Νοέμβριο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχε καταθέσει έξι προτάσεις για ασφαλές άνοιγμα της χώρας μεταξύ των οποίων ήταν και η διενέργεια μαζικών τεστ ανά νομό.

Μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά είχε προτείνει στο σύνολο του πληθυσμού να γίνονται μαζικά τεστ βάσης (baseline testing), για να προκύψει αξιόπιστα το πραγματικό επιδημιολογικό φορτίο κάθε νομού.

Παράλληλα είχε πει ότι «θα πρέπει να υπάρχει προμήθεια και διανομή rapid test, αξιοποίηση όλων των δομών ΠΦΥ, με κινητά συνεργεία αλλά και προκαθορισμό ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού. Με βάση τα δεδομένα που θα προκύπτουν και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση, στις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, να γίνεται σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα (π.χ. Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Στερεά, Κρήτη, νησιά κ.α). Ανά 20ήμερο επανάληψη των μαζικών τεστ, για την επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων, εκτός βέβαια αν από τα ημερήσια τεστ προκύπτει ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των μέτρων».