Παγώνη: Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι και Πάσχα με αποστάσεις

Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα - Έχει καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ, είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών #newn #κορονοιος #παγωνη

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (26/2) η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχει καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown και από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Με βάση τα δεδομένα θα δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει. Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ας δούμε πώς θα πάνε και αυτές οι 15 ημέρες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δίνεται ένας αγώνας, προσπαθούμε να βγούμε από ένα πόλεμο, και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μάχη» επεσήμανε.

Γεμάτες οι ΜΕΘ για κορονοϊό στο Γεννηματάς

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» η Ματίνα Παγώνη δήλωσε «oι ΜΕΘ για κορονοϊό είναι γεμάτες. Έχουμε κενές μόνο απλές κλίνες covid. Και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν νέες ΜΕΘ covid στην Αττική».

«Δεν είναι μόνο οι ασθενείς με κορονοϊό. Είχαμε εφημερία στο Γεννηματάς και είχαμε τόσο κόσμο που φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε πώς θα βρούμε κρεβάτια να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι μεγάλες οι μάχες στα νοσοκομεία» εξήγησε.

«Πάμε βήμα – βήμα. Δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί ένας ασθενής non – covid σε άλλο νοσοκομείο. Είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές. Όταν υπάρχουν ακόμα κενές κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, θα πρέπει πρώτα να γίνει η πλήρωση αυτών και μετά να αρχίσουμε να διοχετεύουμε κόσμο σε ιδιωτικές κλινικές», δήλωσε.

Τι είπε για την Τσικνοπέμπτη

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», δήλωσε η κ. Παγώνη αναφορικά με το τι θα ισχύει για την Τσικνοπέμπτη.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Μιλώντας για το Πάσχα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών σημείωσε «έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δεν θα είναι σαν το περσινό. Όλα θε εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε».

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κάνοντας ειδική αναφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε: «Για να πάω εγώ στο εξωτερικό που θέλω να πάω σε ένα συνέδριο, φυσικά θέλω να έχω μία πράσινη κάρτα να τη δείχνω και να τελειώνω. Δεν μπορώ να μπαίνω σε καραντίνα σε ξενοδοχεία».